Vučić iz Pariza: Srpsko kulturno nasleđe na Kosovu je ugroženo

Autor:

Vesti

13.11.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je govorio na konfenciji UNESCO-a u Parizu.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

U svom govoru Vučić je naglasio da moramo da sarađujemo i da radimo na tome da se međusobno više približimo, kao i da razumemo važnost kulturne saradnje.

- Unesko je veoma važana institucija koja doprinosi tome i koja je sposobna da reši mnogobrojne konflikte u svetu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je očuvanje kulturnog nasleđa veoma važno, ali i napomenuo da je na Kosovu srpsko nasleđe ugroženo.

Vučić: Ubeđen sam da Kosovo neće postati članica UNESCO

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Nakon govora na konferenciji UNESCO Aleksandar Vučić se obratio medijima.

On je još jednom podvukao važnost ove institucije u razvoju obrazovanja i očuvanju kulturnog nasleđa.

Vučić je rekao da današnju priliku za obraćanje iskoristio kako bi naglasio ugroženost kulturnog nasleđa 4 dragulja na Kosovu i Metohiji, istovremeno naglasivši da je ubeđen da Kosovo nikada neće biti primljeno u UNESCO.

- Ubeđen sam da Kosovo neće biti članica UNESCO - rekao je Vučić.

Tokom odgovaranja na pitanja novinara Vučić je još jednom izrazio zahvalnost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na odličnom prijemu i poštovanju srpske delegacije tokom boravka u Parizu.

- Želeo bih da podvučem i posebno naglasim, da se Srbija zalaže za dijalog u UNESCO-u. Želim da naglasim kako će Srbija poštovati povelje UN i odredbe međunarodnog prava - rekao je on.

U zaključku svog govora Vučić je rekao da se zalaže za ideju da se obezbedi rast malih i srednjih država koji će doprineti unapređenju celokupnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
una

13.11.2019 10:04

Srbija ce uciniti sve da zastiti svoje interese

Pedja

13.11.2019 10:23

Nasa drzava ne sme da dozvoli da u UNESKO budu primljeni oni koji su palili i unistavali nase manastire o kojima bi sada da se staraju!

milica

13.11.2019 10:36

Kao i svaka druga pa i kulturna saradnja mora biti na visokom nivou.

Ana

13.11.2019 11:16

Srpsko kulturno nasleđe na Kosovu je ugroženo, aSrbija će učiniti sve da zaštiti svoje interese kao i interese Srba na KiM.