Makron poručio Vučiću: "Mali Šengen“ dobar korak ka EU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2019

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednika Emanuel Makron podržava "mali Šengen", jer odražava njegovu zamisao kada je u pitanju funkcionisanje regiona pre ulaska u EU, piše Blic, navodeći da je Makron to poručio predsedniku Srbije Alaksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

- Makron i Vučić su pričali o inicijativi regionale ekonomske zone. Francuski predsednik je rekao da je reč o pozitivnoj ideji, da on tako zamišlja funkcionisanje regiona sve dok sve države ne postanu članice. Obećao je i podršku - navodi izvor lista.

Prenosi se da je Makron iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jeliskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

Prenosi se da je Makron iznenada pozvao Vučića na sastanak u četiri oka u ponedeljak uveče, u Jeliskoj palati, posle svečane večere koju je organizovao za visoke zvanice.

- Vučić je bio prvi predsednik koga je primio na bilateralni sastanak i jedini sa kojim se sastao u svom kabinetu. Sastanak je počeo kasno u salonu u kome su izložene slike Pikasa i Miroa. Makron mu je pokazao umetnine, poslužio ga konjakom iz 1914. godine i u prijateljskom razgovoru tražio od Vučića da mu ispriča o situaciji u Srbiji i regionu - otkriva izvor Blica.

Navodi se da je poseba pažnja bila posvećena "malom Šengenu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Djape ja

13.11.2019 08:49

Srbija sve radi sto je najbolje za nju kako bi se priblizila vratima EU.

ANA

13.11.2019 08:51

Daleko smo od datuma ali svaki korak je jako vazan, pa tako i ovaj.

Rade

13.11.2019 08:51

Potvrda Makrona je dodatni vetar da ova ideja uspe.

Ana

13.11.2019 08:53

Hvala predsedniku Francuske Makronu što podržava naš zahtev za mali šengen.