Obradoviću kuca na vrata krivična prijava zbog pretnji Vesiću!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji podnelo je krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića u kojoj tvrdi da je objavom na društvenoj mreži Tviter ugrozio sigurnost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, kao i da je podsticao nasilnu promenu ustavnog uređenja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Boško Obradović

Krivična prijava, u koju je Tanjug imao uvid, potpisao je predsednik Udruženja Simo Spasić i podneo je Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Udruženje tereti Obradovića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.


Obradović je sa svog Tviter profila objavio članak sa fotografijom, na kojoj se nalazi gradonačelnica bolivijskog grada Vinto, koju su nasilno ošišali i ofarbali crvenom farbom demostranti uz znak protesta, uz opis "Neka se spremi Vesić, gradonačelnik Beograda", navodi se u krivičnoj prijavi.

Dalje se navodi da je Obradović, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja ili bezbednosti Republike Srbije, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje i svrgnu predstavnici najviših državnih organa, ugrozio sigurnost Vesića, "pretnjom da će napasti na njegov život i telo i pozivao je na linč i nasilje prema oštećenom", čime je ugrozio njegov fizički integritet i izazvao uznemirenjost građana.

U prijavi se tvrdi da je Obradović ovo uradio sa direktnim umišljajem, vođen političkim i drugim ličnim zlonamernim ubeđenjima, a sve "usled ličnog i profesionalnog nezadovoljstva i neostvarenja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Boki

13.11.2019 08:24

Svakom po zasluzi za svoje postupke

Ana

13.11.2019 08:26

Kako ce se Boskic ponasati pred licem pravde, da vidimo da li ces i tamo praviti cirkus!

Alexa

13.11.2019 08:30

Pa treba da se trgne malo, preterao je

tale

13.11.2019 08:31

da li on uopšte zna koliko ima tih krivičnih prijava