Odbačeno 13 prijava protiv Pupovca

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo odbacilo je danas 13 prijava protiv lidera SDSS-a Milorada Pupovca koji se zbog svojih izjava nakon letošnjih napada na pripadnike srpske manjine našao na meti optužbi da je podsticao na mržnju i povredio ugled države.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

Prijave su podnela dva udruženja i 11 pojedinaca, jer je navodno, od 21. do 25. avgusta 2019. u svojim javnim istupima, intervjuima, konferencijama za novinare i izjavama, počinio krivična dela iznoseći svoje komentare u odnosu na napade na pripadnike srpske manjine u Uzdolju i Ðevrskama 21. avgusta 2019 godine, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je tužilaštvo pojasnilo, krivične prijave su odbačene, jer je nakon preduzetih provera navoda iz prijava ocenjeno da nema elemenata krivičnih dela podsticanja na nasilje i mržnju kao ni krivičnog dela povrede ugleda Republike Hrvatske niti kakvog drugog krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Maxmen

11.11.2019 18:43

Hajde sada ponovo,mrzimo srbe,srbe na vrbe i slicno,e to zbore vecinom konvertiti hrvati i oni jadni dragovoljci koji nemaju da sastave kraj meseca.??

Hrki

13.11.2019 21:28

Kad pobegnu Srbi na red dolaze Dalmatinci.