ĐILAS I LUTOVAC GASE DS: Otkrivamo pakleni plan bivšeg i sadašnjeg lidera demokrata

Autor:

Vesti

11.11.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lutovac će staviti katanac na Demokratsku stranku! Jedan od lidera SZS Dragan Đilas, kako otkriva Srpski telegraf, sklopio je pakleni plan sa Zoranom Lutovcem da ni po koju cenu ne dozvoli bilo kakvo ujedinjenje i kontrolu finansija u stranci do bojkota izbora (a sve posle otkrića afere o ispumpavanju novca iz DS preko Fondacije "Ljuba Davidović"), posle čega planiraju da ugase DS. U tom slučaju bi, kako tvrdi naš dobro obavešten izvor, sadašnji lider demokrata prešao na neku funkciju kod Đilasa.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Lutovac i Đilas

- Lutovac nema podršku u stranci, kako zbog loše politike koju vodi tako i zbog krađe, i on je toga svestan. Zato on na sve načine i pokušava da izbegne skupštinu ujedinjenja jer se plaši da će biti smenjen - kaže izvor Srpskog telegrafa iz Demokratske stranke.

On ističe i da svakodnevno u njihovim redovima isplivavaju nove informacije o razmeri novčane krađe, koju je otkrio Srpski telegraf, a koja već duže vreme ozbiljno drma DS.

- Spekuliše se da u to nisu umešani samo Lutovac i sekretar stranke Jaić, već i drugi podržavaoci Lutovca, pre svih Dejan Nikolić, Dragana Rakić, Dušan Kostadinović, a novac se izvlačio preko Lazara Tabandželića - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

FIRME PREKO KOJIH SU IZVLAČENE PARE

Luka Đukić PR

- osnovano 6. 7. 2018.

- uplaćeno više od 3,5 miliona dinara

Saša Pejić PR Comline

- osnovano 4. 6. 2018.

- uplaćeno 1,1 milion dinara

Blackboard Design

- osnovano 20. 12. 2018.

- uplaćeno oko 2 miliona dinara

- vlasnik je Lazar Tabandželić, urednik fotografije na sajtu DS

Prima Factor

- osnovano 18. 12. 2015.

- uplaćeno više od 5 miliona dinara

- vlasnik je Dušan Dobrilović

Podsetimo, pravi haos među demokratama nastao je kada je lider SZS javno otkrio da je u dogovoru sa rukovodstvom DS jula 2018. toj stranci, preko Fondacije "Ljuba Davidović", uplatio 200.000 evra, a koje niko u toj partiji nikada nije video. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

 

Pojedini funkcioneri i članovi DS odmah su zatražili da se ovaj slučaj što pre istraži, a Srpski telegraf je objavio nekoliko tekstova u kojima je raskrinkao finansijsko-političku malverzaciju bivšeg i sadašnjeg šefa demokrata. Međutim, o sumnjivom transferu se ni Đilas ni Lutovac do danas nisu izjasnili.

Tokom istraživanja naš list je došao do saznanja da je Đilas prvo dao pare fondaciji, a da ih je potom izvlačio zajedno sa Lutovcem tako što je fondaciji uplatio 200.000 evra, a onda je preko tek osnovanih firmi ispumpao 195.000. Tako je firmi "Luka Đukić PR" na ime konsultantskih usluga iz fondacije isplaćeno nešto više od 3,5 miliona dinara. 

 

Ovajdio se i Šolak

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB

Sa fondacijskog konta namirena je i kompanija "Absolute Solution doo", čiji je gazda Đilasov prijatelj Dragan Šolak, a koja je inkasirala 1.160.727 dinara.

 

Ovome treba dodati činjenicu koja se lako može proveriti na sajtu APR da je pomenuto pravno lice osnovano jula prošle godine.

Novac iz fondacije - 1,1 milion dinara, prebačen je i kompaniji za IT "Saša Pejić PR Comline", koja, kao i ova prethodna, postoji tek nešto pre prvog Đilasovog prebacivanja, tačnije od 4. 6. 2018.

Takođe, firma za pripremu štampe "Blackboard Design" izvukla je skoro dva miliona dinara od fondacije, iako je najmlađa od svih (decembar 2018), a koja je u vlasništvu izvesnog Lazara Tabandželića. On je, prema onome što piše na sajtu DS, urednik fotografije kod demokrata.

Povodom naših saznanja poslali smo poruku sa pitanjima i Đilasu i Lutovcu, ali odgovore nismo dobili. Ostali smo uskraćeni i za odgovor predsednice UO Fondacije "Ljuba Davidović" Dragane Rakić, koja nam je ranije rekla da je novac legao na račun organizacije, kao i da je sve sprovedeno po zakonu, koji inače ne dozvoljava da se budžet fondacije troši na ostvarivanje interesa političkih stranaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Pedja

11.11.2019 18:06

Dragan Djilas je zapravo vlasink DS, a lutovac je tu obican lutkar koji nema nikakvo zaduzenje.

Miša

11.11.2019 18:23

Đilas je uništio DS, kao što sada želi da uništi Srbiju.

vojkan

11.11.2019 18:40

Neće im uspeti...

Petar Bojovic

11.11.2019 19:00

Djilas i Lutovac ce sve uraditi i sve upropastiti, samo da se dokopaju para i polozaja. Navikli su na takav rad.