Srpska lista o poništavanju: Šovinistička farsa da se odbiju glasovi Srba

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rezultat političkih kalkulacija, čiji je deo i šovinistička farsa sa brojanjem glasova raseljenih Srba u skafanderima konačno je pokazao šta je imao za cilj usvajanjem odluke Izbornog panela za žalbe kojim se odbijaju svi glasovi raseljenih Srba", saopštila je danas Srpska lista.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić, predsednik Srpske liste

- Podsećamo javnost da je isti panel za žalbe zahteve za poništavanjem ovih glasova već dva puta odbio, a da su nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi, u Prištini došli na ideju da te glasove ponište i time najstrašnije prekrajaju volju glasača, i to onih koji su nakon nasilja na Kosovu i Metohiji raseljeni u centralnu Srbiju - ukazuje SL u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje i da odluka da se raseljenim Srba ne dozvoli pravo da biraju ko će zastupti njihove interese i boriti se za njihov povratak je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta.

- Posebno ako svi dobro znamo da su glasovi raseljenih uvek dolazili na isti način, ali ovog puta je očigledno da je potrebno pokazati raseljenim licima da nisu dobrodošli i da kao Srbi mogu računati da se njihova prava neće poštovati - navela je SL.

Oni su istakli da čak i sa ovim političkim nasiljem Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata, a na osnovu demokratski izražene volje srpskog naroda.

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) naložio je ranije danas Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

Glasovi iz Srbije izbačeni su na zahtev koalicije NISMA - Alijansa Novo Kosovo. Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu u roku od 24 časa, koji potom ima 72 sata da donese odluku o žallbama, preneo je Kosovo onlajn.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džole

11.11.2019 16:02

Sramota!