Dačić: Zašto bih ja sam sebe rušio s vlasti?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.11.2019

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SPS Ivica Dačić ponovio je danas da nije "šurovao" sa opozicijom i naveo da je sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem razgovarao o odnosima u vladajućoj koaliciji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

- Što bih ja sam sebe rušio s vlasti? Ja da šurujem sa opozicijom, da ja sada sam sebe srušim sa vlasti radi nekoga ko nikad neće doći na vlast?! To je toliko glupo - rekao je Dačić za TV Prva upitan o navodima Sergeja Trifunovića da ga je Dačić zvao telefonom.

Povodom odnosa u vladajućoj koaliciji i zamerkama na račun Dačića da ne brani dovoljno koalicinog partnera SNS, Dačić kaže da je spreman da se napravi analiza "ko je koliko koga branio". - Nisam ovde da bih branio Vučića, nego da delimo zajedničke državne i nacionalne ciljeve koji su važni za držvane i nacionalne ciljeve. To je najbolja odbrana Vučića za razliku od nekih drugih koji se nikad ne javljaju ni na jednu drugu političku temu - rekao je Dačić.

Kaže da je o tome razgovarao sa Vučićem. - Naravno da smo razgovarali. Da li vi mislite da bih ja radio ovaj posao i danas bio ovde da nisam razgovarao sa Vučićem o tome - rekao je Dačić. Naveo je da su napadi na njega, uključujući i kritike da ništa ne radi, počeli kada je bio u Savetu bezbednosti UN i da je očekivao da ga bar neko pohvali.

- Očekivao sam od nekog tih 100-200 funkicionera koji se oglašavaju, koji su me napadali, barem jedan, ne moraju iz SNS, barem iz SPS, neko da kaže 'bravo, dobro si to rekao - rekao je Dačić.

Koliko je radio vidi se, kaže, po tome što se za pet dana čuo telefonom sa 82 ministra spoljnih poslova i sa svakim je razgovarao po 15 minuta.

Upitan da li je među tih 82 kolega i Vljora Čitaku, Dačić je rekao da se sa njom ne čuje i da nema njen broj telefona. - Jedino možda Sergej Trifunović ima (njen broj telefona). Čitaku ne spada u tih 82 - dodao je Dačić.

 








 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

11.11.2019 20:12

Tako je nisi ti lud,al da ste ofabani svim farbama,to jeste.