Još jedna država povukla priznanje tzv. Kosova!

Autor: telegraf.rs

Vesti

11.11.2019

08:12 >> 08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Gana 16. država koja je povukla priznanja tzv. Kosova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je saopštio da je zvanična nota stigla za vikend i da su mu čelnici ove države poručili da će poštovati i Rezoluciju 1244, ali i dijalog Beograda i Prištine, kada se nastavi.

- Ovo je još jedan pokazatelj da mi ozbiljno radimo na ovoj temi, uz odobrenje predsednika Republike, pokazujemo da ovo pitanje nije rešeno i najavljujem da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti - poručio je Dačić.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Zvanična nota Republike Gane o povlačenju priznanja Kosova

Odluka vlade Republike Gane da povuče priznanje Kosova i Metohije još jedna je potvrda naše politike traženja rešenja kroz dijalog i kompromis, uz neizostavno učešće Srbije u tom procesu. Jednostrana rešenja nisu put ka miru i stabilizaciji prilika, što je i vlada Republike Gane potvrdila ovom odlukom. Očekujemo da će ova odluka ohrabriti i neke druge članice UN da preispitaju svoje odluke i povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije - saopštio je Dačić.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Prevod sa engleskog jezika: Zvanična nota Republike Gane o povlačenju priznanja Kosova

Republika Gana je najveća država koja je do sada povukla priznanje Kosova i Metohije i njena odluka je veoma važna u međunarodnim okvirima, imajući u vidu veličinu i politički uticaj te zemlje. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading