Kozarev: Kurtiju se mora stati na put

Autor: novosti.rs

Vesti

10.11.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev istakao je da je “parada Kurtijevog "Samoopredeljenja" u Albaniji, na Dan zastave Albanije, prst u oko čitavom miroljubivom svetu i šamar svim pacifistima u demokratskoj Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dušan Kozarev

U saopštenju za javnost zamenik direktora Kancelarije za KiM ističe da će pomenuta parada biti, kako kaže, parada povampirenja mračne prošlosti kao i da Kurti na ovaj način, po sistemu kuvanja žabe, priprema međunarodnu javnost na nasilnu prekompoziciju Zapadnog Balkana.

- Svima danas mora biti jasno da zastava Albanije, pod kojom Kurti prima strane diplomate, nije dekorativni predmet, već simbol velikoalbanske ideologije, čiji cilj može biti ostvaren samo ratom i krvoprolićem. Kurti, poput nacista 30-ih godina prošlog veka, korak po korak priprema javnost na predstojeće događaje, koristeći ravnodušnost i ambivalentnost međunarodnih centara moći i multilateralnih institucija - ističe se u saopštenju Kozareva i dodaje da se oni koji se pitaju da li je najstrašnije stradanje u istoriji sveta bilo moguće izbeći da se delovalo pravovremeno, treba da nauče istorijsku lekciju i izbegnu ponavljanje fatalnih grešaka iz prošlosti.Inače,kako opominje Kozarev , "Kurtiju i njegovom fašističkom projektu se mora odlučno stati na put dok ne bude prekasno."

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading