Kurti je pretnja po mir na Zapadnom Balkanu jer želi da stvori fašističku Veliku Albaniju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.11.2019

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastojanje da se pod vodjstvom Aljbina Kurtija ponovo uspostavi tzv. velika Albanija, koja je svoje otelotvorenje doživela kao fašistička tvorevina u Drugom svetskom ratu, najdirektnije je ugrožavanje mira na Zapadnom Balkanu i podizanje tenzija, saopštila je u subotu Srpska lista.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Aljbin Kurti

- Izlivi nacionalizma i fašizma, koji krase svaki javni nastup Aljbina Kurtija i funkcionera njegove partije, stvara atmosferu straha i zabrinutosti među svim građanima koji žele bolji život, a ne sukobe koje Kurtijevo Samoopredeljenje planira ovakvim inicijativama - saopštila je Srpska lista povodom najave Pokreta Samoopredeljenje u Albaniji da će 28. novembra, na Dan zastave Albanije, u Tirani organizovati "Marš za jedinstvo".

Srpska lista poziva međunarodne predstavnike koji su, kako kažu, delili lekcije predstavnicima te partije kako su previše okrenuti ka Beogradu, da sada javno kažu da li je ovo ponašanje primereno, i da li je Albancima dozvoljeno sve a Srbima namenjena uloga podanika.

Foto: twitter.com/Insajder_net

- Ujedno zahtevamo od naše države Srbije da u međunarodnim krugovima predoči najavu ovakvih poteza kojima se ugrožava krhki mir na Balkanu, a srpski bezbednosni aparat da pažljivo motri na razvoj situacije, jer se u prošlosti pokazalo da se međunarodne snage pasivnim ponašanjem indirektno stavljaju na stranu nasilnika, te su zato oči svih Srba sa Kosova i Metohije okrenute ka Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću - ističe se u saopštenju Srpske liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading