Jevtić: Džihadisti imaju podršku muslimanske SDA, ali Evropa to ne vidi

Autor: Republika

Vesti

09.11.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intervju francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je dao londonskom "Ekonomistu" dotakao se i problema Bosne i Hercegovine, koji opisao kao tempiranu bobmu, kao paklenu mašinu koja otkucava, kao državu koja je velika pretnja za ceo Baalkan zbog džihadista, izazvao je veliko interesovanje javnosti, a posebno stručnjaka za bezbednost i prilika na istoku.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Miroljub Jevtić

Profesor Fakulteta političkih nauka i jedan od najvećih poznavalaca islama kod nas Miroljub Jevtić takođe kaže da je Bosna veoma ozbiljna pretnja za mir.

- Evropa i kada skrene pažnju na džihadiste ne vidi da sve to ne bi postojalo da nema podrške vladajuće partije u BiH, muslimanske Stranke demokratske akcije - objašnjava Jevtić.

Podsećamo, član Predsedništva RS Milorad Dodik poručio da je Makron priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za EU zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku, a sada se vraćaju u zemlju.

- Zahvalan sam mu što je svetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpeo kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Makron je odgovoran pristup rešavanju tih problema s kojima se suočava BiH - rekao je Dodik.

Bjegović: Dovoljna je samo jedna iskra da se zapali ceo Balkan, pa i Evropa

RepublikaFoto: mc.rs
Miroslav Bjegović

Profesor Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti, za Srpski telegraf potvrđuje da su džihadisti velika pretnja. - Prisustvo džihadista, posebno onih sa terorističkim iskustvom, ozbiljna je bezbednosna pretnja za region u kom se nalaze, a naročito za prostor BiH, gde je dovoljna jedna iskra da se zapali ceo Balkan, pa i Evropa - istakao je Bjegović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading