Dačić najavio: SPS za dve nedelje bira najuže rukovodstvo

Autor: Tanjug

Vesti

07.11.2019

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će u naredne dve nedelje biti održana sednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti izabrano njeno najuže rukovodstvo.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Socijalisti

U izjavi za sutrašnju "Politiku", on je dodao da, međutim, još nije "prelomio" koliko će SPS imati potpredsednika.

- O tome još treba da porazmislim. Takođe, dok ne budu izabrani, odlučiću da li će se, kao i prošlog puta, na mestu zamenika predsednika smenjivati na svakih šest meseci. Nikakvi pritisci ne mogu da utiču na mene - rekao je Dačić, koji je 22. decembra prošle godine na kongresu stranke četvrti put izabran za predsednika SPS-a.

"Politika" navodi da je najbliži mestu potpredsednika Ðorđe Milićević, aktuelni potpredsednik Skupštine Srbije, kao i da se može očekivati izbor nekog kandidata sa juga zemlje.

List navodi da će potpredsednici imati veliku odgovornost u predstojećoj izbornoj kampanji i da će svaki biti zadužen za određenu oblast.


Kako kaže Dačić, cilj socijalista je da na parlamentarnim izborima na proleće iduće godine ostvare najbolji rezultat, odnosno da osvoje više glasova nego 2016, kada su osvojili 420.000, odnosno pola miliona.

- Očekujem da SPS na redovnim izborima ostvari bolji rezultat nego pre četiri godine. To znači da osvojimo više od 11 odsto glasova - kaže lider socijalista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading