Ðurić: Kurtijeva politička karijera građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je verovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti poslednja godišnjica.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

Ðurić ocenjuje da Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu. - Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura. Zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji - saopštio je Ðurić.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da je vreme da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi, koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji, nikome ne može doneti dobro.

- Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara, čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije - zaključio je Ðurić u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Verica

06.11.2019 15:26

Kurti je gori od prethodnih tzv. albanskih lidera sa Kosova.Njegova politicka karijera zasnovana je na velikoalbanskoj ideji i mrrznji prema Srbiji. Na srecu Kurti ce uskoro u Hag zbog ratnih zlocina.

Jana

06.11.2019 16:33

Nazalost ta ideja o velikoj Albaniji je ziva je predstvalja opasnost za ceo region,jer tu ideju dopustaju velike zemlje zapada.

Mina

06.11.2019 17:41

Srpski narod na KiM zasluzuju svako pravo da zive normalno u svojoj drzavi,bez mrznje i pritisaka sa albanske strane.

Sanja

06.11.2019 17:43

Albanci ogrezli u mrznji prema Srbima.