(FOTO) Stefanović se sastao sa Karlom Lo Kašom: Italija pruža punu podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji!

Autor: Republika

Vesti

06.11.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i evropskom putu Srbije.

Foto: MUP Srbije
Sastanak ministra Stefanovića i ambasadora Italije

Ministar Stefanović je rekao da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da radi kako bi ispunilo sve aktivnosti predviđene Akcionim planom za Poglavlje 24.

Ambasador Lo Kašo istakao je da Republika Italija pruža punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i da ceni napore koje je Srbija ostvarila u dostizanju evropskih standarda.

Govoreći o saradnji policija dve zemlje, Stefanović i Lo Kašo ocenili su da  je ona dobra i intenzivna, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, suzbijanja iregularnih migracija i trgovine ljudima.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak o saradnji dve zemlje

Ministar Stefanović je naglasio da je Republika Srbija apsolutno posvećena rešavanju problema iregularnih migracija, da je pouzdan partner, kako zemljama regiona, tako i Italiji i ostalim zemljama Evropske unije, kao i da je ostvarila dobre rezultate u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading