Rektorka krši pravilnik da bi napadala Malog

Autor:

Vesti

06.11.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu bude odlučivao po žalbi rektorke Ivanke Popović na zaključke Nastavnonaučnog veća FON o doktoratu Siniše Malog, grubo će prekršiti pravne akte univerziteta.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Ivanka Popović

Prema tumačenju pravnih stručnjaka, pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova jasno i izričito definiše ko može podneti žalbu i na koju odluku se ta žalba može odnositi, a nijedan od predviđenih uslova za to u ovom slučaju nije ispunjen.

- Žalba koju je najavila rektorka, svrstavajući se time u grupu koja Malog napada, jednostavno nije moguća. Naime, žalba na odluku naučnonastavnog veća nije dozvoljena u skladu sa pravilnikom o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova. Odredbom iz člana 6 tog pravilnika propisano je da lice protiv kojeg je izrečena mera i podnosilac zahteva mogu na odluku podneti žalbu Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu u roku od 15 dana od dana prijema odluke. A jasno stoji i da odluku iz člana 5, stav 11 pravilnika, odnosno meru izriče dekan, na osnovu stava Naučnonastavnog veća, u roku od 15 dana - objašnjava naš sagovornik, pravni stručnjak i profesor Univerziteta u Beogradu.

Eventualna žalba rektorke prosto nije dozvoljena i Odbor za profesionalnu etiku može samo da je odbaci

Kako on kaže, imajući u vidu da dekan još nije doneo odluku iz člana 5, stav 11 pravilnika, te da je žalba dozvoljena samo protiv navedene odluke, eventualna žalba rektorke prosto nije dozvoljena i Odbor za profesionalnu etiku može samo da je odbaci.

Žalba je dozvoljena samo protiv odluke (mere) koju donese dekan, a prvi čovek FON je još nije doneo

Podsetimo, rektorka Ivanka Popović najavila je da će se žaliti na odluku Naučnonastavnog veća FON i čak najavila da će Odbor za profesionalnu etiku o žalbama odlučiti do 22. novembra 2019. godine, zanemarujući pritom da navedena odluka još nije dostavljena strankama u postupku, to jest da eventualni rokovi još nisu počeli da teku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Đole

06.11.2019 09:49

Eventualna žalba rektorke prosto nije dozvoljena i Odbor za profesionalnu etiku može samo da je odbaci. Treba raditi samo po Zakonu.

Odgovori 18 0
Kum

06.11.2019 11:18

Pustite Malog!

Odgovori 15 0
jelena

06.11.2019 12:27

Ne dirajte Malog.

Odgovori 14 0
Vasko

06.11.2019 14:29

Zašto vam smeta Mali? Zato što je pametan a Mali? On samo dobro radi svoj posao.

Odgovori 12 0