Ðurić: Izbori važni za nastavak dosadašnje politike i dovođenje investicija

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2019

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovni parlamentarni izbori, koji će biti održani na proleće sledeće godine, veoma su važni za nastavak stabilnog razvoja Srbije, ocenio je danas član Predsedništva SNS-a Marko Ðurić i dodao da građani treba da se opredele nastavak politike razvoja, jačanja saradnje u regionu i jačanja pozicije mladih.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Marko Đurić

Kako je rekao, Srbija želi da iskoristi šansu u razvoju novih tehnologija i da ulaže u nova zapošljavanja i digitalizaciju u kojoj je, kako kaže, prva u regionu napravila ozbiljne korake.

- Nastavak dosadašnje politike znači i dovođenje investicija i otvaranje fabrika - rekao je Ðurić gostujući u Novom jutru TV Pink i istakao da je Srbija u ovoj godini privukla 56 odsto ukupnih stranih investicija u regionu.


Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno najavio otvaranje nemačke fabrike Brose u Pančevu, u kojoj će biti zaposleno 1.100 radnika, dok će prosecna plata biti 1.700 evra.

- Takve stvari nas raduju jer to otvara perspektivu mladima da mogu da se nadaju nečem boljem u Srbiji - kazao je Ðurić.

Dodao je i da će u poslednjih pet godina nezaposlenost u Srbiji smanjena sa 26 na 10 odsto, da su plate povećane za više od 150 evra, kao i da će krajem godine prosečna plata u Srbiji biti oko 500 evra.

Naglasio je da će SNS nastaviti da se, odgovorno i korak po korak, bori za takve rezultate, a da svako ko nudi "prečice" i laka rešenja obmanjuje građane i pokušava da vrati točak istorije.

- Nećemo to dozvoliti i zato ćemo se na ovim izborima okupiti i glasnije nego ikada poručiti da smo za Srbiju budućnosti, a to je Srpska napredna stranka - rekao je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
nale

05.11.2019 11:04

Predstoji velika borba, ali uz ovakve politicare sve je lakse

Sara

05.11.2019 11:14

Politiku napredka I razvoja podržava vecina građana.

Branko N

05.11.2019 12:50

@Sara - Sara:Građane više niko ne može prevariti. Oni najbolje znaju ko vodi politiku u njihovu korist i tome daju svoje poverenje.

Sara

05.11.2019 11:17

Srbija ce kao i do sada nastaviti da ide putem razvoja zahvaljujuci dobroj politici Aleksandra Vucica.