Vučić sa ministrom Holandije: Ekonomski odnosi dobri, unaprediti politički dijalog

Autor: Tanjug

Vesti

04.11.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog.

- Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet susreta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju - rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

- Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja - naglasio je predsednik Vučić, ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.

Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Miki

04.11.2019 15:02

Holandija bi mogla da ima kljucnu ulogu u posredovanju prilikom resavanja kosovskog pitanja.

BozaB

04.11.2019 15:24

Odnosi s Holandijom nikada nisu bili bolji.

Ksenija

04.11.2019 15:37

Amerika ima svoj stav po pitanju Kosova ali ga imamo i mi i ne odstupamo od njega! Nećemo priznati nezavisno Kosovo.

Mirjana

04.11.2019 17:19

Holandija i Srbija sire prijateljske odnose i imaju lepu saradnju.