Nož u leđa Vučiću: Đačić i Đilas žele da do marta sruše predsednika

Autor:

Vesti

04.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS i desna ruka Ivice Dačića, sastao se liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom kako bi napravili zajednički plan za rušenje prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića. Cilj je, kako su Srpskom telegrafu preneli pouzdani sagovornici iz Dačićevog i Đilasovog okruženja, zajednički - svrgnuti Vučića do marta.

Foto: ST/N. MANDIĆ/Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić i Dragan Đilas

Prema rečima jednog od naših sagovornika, između ostalih motiva za ovaj pakt, čiji bi deo trebalo da bude i Sergej Trifunović, za SPS je izlazak iz senke SNS i veće učešće u vlasti.

- Socijalisti pokušavaju da se, kako znaju i umeju, izbore za više vlasti s obzirom na to da im je jasno da nakon predstojećih izbora, ako ostanu u koaliciji sa SNS, neće imati sve funkcije koje sada obavljaju njihovi kadrovi. Tu su se Dačiću i Đilasu poklopili interesi, uz još nekoliko dosta važnih faktora koji su ih spojili - navodi dobro obavešten izvor našeg lista.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladan Zagrađanin

JASNE PORUKE

Prema rečima našeg sagovornika, Zagrađanin je nekoliko sati razgovarao sa Đilasom. On, inače, unutar SPS važi za čoveka od najvećeg Dačićevog poverenja. Kao krajnji rok za rušenje Vučića oni su tom prilikom fiksirali mart.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Darko Glišić

Da su se socijalisti odmetnuli, govore i izjave visokih funkcionera SNS, pa je tako predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić jasno poručio:

- Kako su se ponašali koalicioni partneri, kakve su rezultate pravili i kako su branili politiku koju sprovodimo tako će i zauzeti mesto na našoj listi. Čast izuzecima, ali nisu se baš svi pretrgli u poslu koji im je poveren - naveo je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenko Jovanov

U jučerašnjoj izjavi za Srpski telegraf s njim se složio i potpredsednik SNS Milenko Jovanov, koji je naglasio da u potpunosti podržava ono što je rekao njegov stranački kolega.

Glišić i Jovanov: Čast izuzecima, ali nisu se svi koalicioni partneri pretrgli u poslu koji im je poveren

Prevrtljivost socijalista ne iznenađuje analitičare, koji podsećaju i da niko iz redova opozicije već dve godine ne napada javno ni SPS ni njenog lidera Dačića, a ozbiljnije strele izostale su i u suprotnom pravcu. Politikolog Jelena Vukoičić za Srpski telegraf ocenjuje da je SPS partija koja je u svom dosadašnjem radu pokazala da može da sarađuje sa svakim ako to znači da bude na vlasti.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Jelena Vukoičić

- To samo po sebi znači da tako nešto od njih može da se očekuje i u budućnosti. S druge strane, SNS je moćniji od svih drugih stranaka zajedno, što je nezavidna situacija u kojoj svi žele da ih sruše, pa su moguće sve kombinatorike i koalicije. Mnogo je onih koji su pretendenti na mesto SNS - naglašava Vukoičićeva.

SMIŠLJENI POKUŠAJI

Zagrađanin pak za naš list tvrdi da se nije sreo s liderom opozicije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Nikodijević

- To su gluposti. Nikada u životu nisam ni upoznao Đilasa - kratko nam je poručio funkcioner SPS.

Ivica Dačić, koji je pre tri dana za naš list poručio da predstavnici opozicije smišljeno pokušavaju da izazovu razdor između njih i SNS, juče nije želeo da komentariše ništa ovim povodom. Oglasio se Nikola Nikodijević, član Glavnog odbora SPS, koji je za Srpski telegraf naveo da "dezinformacije o međustranačkim odnosima, koje očito predstavljaju početak izborne kampanje, ne mogu da ugroze dobru saradnju socijalista i naprednjaka".

- SPS i SNS dele iste ciljeve - tvrdi Nikodijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Zora

04.11.2019 08:45

Mogu samo da pokusaju.

korisnicko ime

04.11.2019 08:53

Dacic i Djilas imaju duplo manje podrske naroda u odnosu na Vucica. Cak i da se svi ujedine protiv Vucica, imali bi manje glasova.

Sara

04.11.2019 09:13

SNS ima ubedljivu i zasluženu podršku građana koju Opozicija ne može da sruši ma koliko to želeli

Ana

04.11.2019 09:14

Svi iz opozicije pa i dačić teško da će moći da se izbore sa SNS, teško da će neko od njih napraviti puno glasova na izborima.