Rusko ministarstvo spoljnih poslova razotkrilo laži Đilasovih sledbenika

Autor: Republika

Vesti

02.11.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnjih poslova Ruske federacije objavilo je saopštenje o lažnom izveštavanju RT-a na društvenim mrežama u Srbiji, odnosno o videu koji nema veze sa ovom ruskom televizijom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/printscreen
Rusko ministarstvo spoljnih poslova razotkrilo laži Đilasovih lažova

Kako se navodi u saopštenju, video koji kruži na društvenim mrežama u Srbiji nema nikakve veze sa izveštavanjem televizije RT. Slika ministra Nebojše Stefanovića je umetnuta, a imena srpskih političara se uopšte ne spominju.

"20. oktobra ove godine na duštvenim mrežama u Srbiji distribuiran je video koji su kreatori proglasili kao izveštaj televizijske kompanije RT. U titlovima na srpskom jeziku optužuje se potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Navodi se da on pokriva učešće svog oca u ilegalnom poslu krijumčarenja oružja direktno sa militantima terorističke grupe Islamska država. Tehnika na osnovu koje je napravljen ovaj "fejk" video vrlo je primitivna: fotografija Stefanovića jednostavno je nameštena RT video sekvencom. Novinarska istraga RT-a, koja je postala "izvor" priča potpuno drugu priču. RT naglašava neozbiljnu ulogu SAD u naoružavanju terorista ISIS-a u Jemenu. Otkrivena je šema kako Amerikanci kupuju oružje u Srbiji i prenose ga jemenskim militantima IS-a. U prilogu RT srpski političari se uopšte ne spominju", stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske federacije.

 

Visoka funkcionerka stranke Dragana Đilasa Marinika Tepić se na svom Tviter nalogu ranije pozvala na ovaj video i optužila funkcionerku SNS Biljanu-Popović Ivković da ne može da cenzuriše strane medije.

 

Popović-Ivković je u odgovoru na ovaj besmisleni tvit upitala Dragana Đilasa - predsedniče slobode i pravde da li ćete isključiti Mariniku Tepić iz vaše stranke zbog laži i podmetačina, zbog čega je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije? Da pogodim? Nećete!

Pogledajte sramnu nameštaljku ispod:

 

Naime, Tepić je lakomisleno poverovala "fejk" videu koji kruži društvenim mrežama i jedva dočekala da na osnovu njega optuži pojedine članove vlade kako učestvuju u nekakvom nelegalnom poslu u koji je uključena preprodaja oružja Islamskoj državi.

Nije zapravo jasno da li su Đilasovi sledbenici bili lakomisleni ili je ovaj video naručen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Miki

02.11.2019 12:55

Koliko daleko su spremni da idu Djilas i njegovi sledbenici zarad vlasti, gnusan je to cin da ministra Stefanovica optuze na montiranom snimku za kriminal.

Stanoje

02.11.2019 13:24

Dokle su spremni da idu i koliko dugo ovako?

Helena

02.11.2019 13:26

Vazno da je prevara otkrivena,a Djilas je pokusao sve da nas prevari.

Hedona

02.11.2019 16:42

Hvala Rusima koji žele da pomognu da Srbija očisti kriminalce u svim državnim funkcijama. Ovo je zaista jako važno da znamo ko su ovu funkcioneri u opoziciji.