(VIDEO) Jerkov žestoko vređala, Maja Gojković u suzama napustila sednicu!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2017

15:39 >> 16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zaplakala je danas tokom sednice nakon što ju je poslanica DS Aleksandra Jerkov optužila da diskriminiše poslanicu ÐB Ljupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom.

RepublikaFoto: youtube.com/ParlamentSrbija
Maja Gojković se rasplakala nakon optužbi poslanice Jerkov

Do sukoba je došlo nakon što poslanici Dosta je bilo nije data reč iako se javila po Poslovniku.

Na to je reagovala Jerkov koja je rekla da Gojković vređa dostojanstvo parlamenta i građana i da joj je Zoran Martinović naložio da ne daje reč opozicionim poslanicima ni za repliku ni po povredi Poslovnika.

Na to je burno regovala Maja Gojković koja je rekla da su to najteže uvrede na njen račun, jer je optužena za diskriminicaju a i sama u porodici ima osobu sa invaliditetom. 

RepublikaFoto: youtube.com/ParlamentSrbija
Aleksandra Jerkov žestoko uvredila Maju Gojković

- Ovo je teška uvreda. Najveća koju je jedan poslanik ovde doživeo za godinu dana, koliko radimo. Kaznite me predsedavajući što ću ovo da kažem: Ako poslanica Jerkov ne zna kako će da osvoji glasove građana na drugi način, onda je ovo vrhunac i intelektualni i politički, koji je ona danas dostigla... Da vređa predsedavajućeg koji u porodici ima invalide... Onda je to stvarno najveće dno koje može da doživi ovaj Parlament.  Sram vas bilo - rekla je Gojković poslanici Jerkov i rasplakala se i izašla iz sale.

Deo o tom incidentu pogledajte u priloženom snimku od 1:49:00:

Nakon toga je određena pauza.


Poslanici danas u parlamentu u načelu razmatraju predloge Zakona o osnovama sitema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ruska

21.09.2017 17:09

Bas me je zao za Maju, kad mora da slusa tako teske optuzbe na svoj racun.

Zorana

21.09.2017 17:29

Jerkov je stvarno preterala!

Petar

21.09.2017 17:32

Magistarka na temi Evrointegracije u Evropi ,magistarski rad polagala kod profesora koji se tim nikada nije bavio ,negde u Nemačkoj ili Švajcarskoj, ali šta jeste doktorirala, na katedri DS odesk uvrede,klevete,laži ,spletke i podmetanje.

Lana

21.09.2017 17:56

Maja u porodici ima osobu sa invaliditetom, i stvarno treba da bude sramota poslanicu iz opozicije!