ZBOG POVEĆANJA EFIKASNOSTI: Predsedništvo i vlada sele se u Palatu Srbija

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2019

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedništvo i kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija, saznaje nezvanično Blic.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Foto: Ilustracija

List u broju od petka piše da taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede i njegova realizacija bi trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

- Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministarstva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao mora da se uradi - kaže za Blic izvor iz vrha vlasti.

Palata Srbija, nekada Palata Federacije ili SIV, sagrađena je između 1947. i 1959, prostire se na 5.500 kvadratnih metara, ima svečanu dvoranu koja može da primi 2.000 zvanica, šest salona i oko hiljadu kancelarija.


Posebnu vrednost čine dela jugoslovenske likovne i primenjene umetnosti, među kojima se posebno ističu radovi Petra Lubarde, Antona Augustinčića, Frana Kršinića, Peđe Milosavljevića, Stojana Aralice, Milana Konjovića, Ignjata Joba i drugih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Helena

01.11.2019 08:19

To je svakako dobra ideja da sve bude na jednom mestu.

Mirjana

01.11.2019 08:50

Odlican potez. Povecace se efikasnost rada a smanjiti troskovi.

Lena

01.11.2019 08:51

Preseljenje institucija u jednu ustanovu cini se kao pametno resenje. Rekonstruisana Palata pravde bice nam na ponos svima.

OM

01.11.2019 08:54

I treba da budu zajedno, jer će to doprineti da se sve aktivnosti brže i lakše rešavaju.