Kukavički napad na žene! Pajtić vređao Brnabićevu i Kuburovićevu

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2019

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši lider DS Bojan Pajtić vređao je na Tviteru ministarku pravde Nelu Kuburović, nakon što se u medijima pojavila informacija da je trudna, a potom i premijerku Srbije Anu Brnabić, koja je stala u odbranu svoje koleginice iz Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Bojan Pajtić

Sve je počelo kada je jedan korisnik Tvitera podelio informaciju o ministarkinoj trudnoći, uz komentar da je to "najpametnija stvar koju je mogla da učini".

Na to se nadovezao Pajtić, koji je napisao: "Eto. Nije da ništa ne zna".

Brnabić je reagujući na ovakav komentar Pajtića ironično nazvala oba korisnika Tvitera "biserima građanske elite".

- Kako je super zezanje vređati žene... Koliko ste samo duhoviti, sve sami biseri građanske elite... Morate da stanete u red, gužva vam je u tom vašem mizoginom prostoru - tu vam se gura i Željko Veselinović, Boško, Sergej, kolege iz SzS - navela je Brnabić na Tviteru.

Pajtić je potom uvrede uputio i premijerki.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Evo džiber premijerke. Nisi naučila na kursu da ste vi, najviše funkcionerke, podložne i kritici i ironiji. Neće moći da prostački blatite svakog sa kim se ne slažete, a kad se uzvrati, onda ste bespomoćne ženice - naveo je on.

U raspravu se uključio i bivši ministar kulture Ivan Tasovac, koji je Pajtiću poručio da je, "pored odsustva domaćeg vaspitanja, patetičan primer pokušaja da se dodvori lokalnoj ekipi koja cirka pivo na ćošku ispred STR - SZS".

- Zaslužuje cvetić za trud, jer nam u oštroj konkurenciji baraba pomaže da se podsetimo zaboravljenih asova - naveo je Tasovac uz "heštag" #BebeMojeLicemerne.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Pajtić je i predsednika Srbije nazvao "muškim šovinistom" povodom njegove šaljive izjave u Briselu da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini "najviše voli da se ljubi sa Hašimom Tačijem" i "preporučio" premijerki da podnese ostavku kako ne bi bila u vlasti "sa nekim ko ovako tretira ženski rod".

Oglasila se i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankića Janković, koja je oštro osudila uvredljive komentare koje je Pajtić izneo na Tviteru na račun Kuburović i Brnabić.

- Dovodeći u vezu njenu trudnoću sa njenim kompetencijama, on je omalovažio profesionalni rad ministarke Kuburović - rekla je Janković za Kurir.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivan Tasovac

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je da Pajtiću najbolje pristaje američka poslovica "bolje ćutati i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju".

- Sigurna sam da će i dalje nastaviti da blati i vređa žene u Srbiji. Pitam se kako nema baš nijedne žene u DS koja je spremna da osudi ovakvo ponašanje bivšeg predsednika - navela je Mihajlović za Kurir.

Stefanović: Seksističke opaske

Oštre osude zbog "sramnog vređanja" Kuburović i "nadasve nepoštovanja žena u Srbiji" uputio je i ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao je da bi voleo da kaže da je iznenađen, ali da nove "prizemne uvrede, ovog puta na račun Nele Kuburović, samo su poslednje u nizu sramotnih napada na žene od strane dela opozicije", prenosi "Alo".

- Normalnom čoveku je teško i da zamisli koliko je neko pun agresije i frustracija kada mu je prva reakcija na vest da će neko postati majka ova vrsta primitivizma. Pajtić je samo dopunio niz sramotnih seksističkih opaski, brutalnih omalovažavanja, pretnji silovanjem i fizičkih napada na sve žene koje su na meti Ðilasovog SzS i njihovih pristalica samo zato što imaju drugačije mišljenje - naveo je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije

On je dodao da očekuje da će nas i sada "samoproglašena elita iz Saveza ponovo ubeđivati da niko od njih nije rekao, pa će onda uslediti njihovo slavno objašnjenje da je to žena koja im je na meti zaslužila jer ih je isprovocirala svojim ponašanjem, a zatim će nastaviti sa maltretiranjem još neke žene".

- Ali dobro, valjda mi, običan narod, ne razumemo da su to maniri elite, kako oni sebe predstavljaju" - rekao je Stefanović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading