Vulin povodom vojne vežbe "Slovenski štit": Vučić je jedini predsednik koji vodi miroljubivu politiku, ali nema sagovornika sa druge strane

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.10.2019

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku, i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije, vodi računa kako će se to odraziti na Srbiju na prvom mestu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Aleksandar Vulin

On je to rekao u izjavi za medije komentarišući reakcije na vežbu "Slovenski štit 2019" Vojske Srbije i Oružanih snaga Rusije.

Vulin je istakao da je svaka vežba i svako pokazivanje naoružanja, spremnosti, borbene gotovosti i discipline poruka i prijateljima i neprijateljima, a da se prijatelji iskreno raduju, jer to govori da će Srbija biti još snažnija i još stabilnija.

Dodao je da svako treba da razmišlja gde sebe pronalazi i koju poruku želi da otvori, jer svako sam odlučuje o tome da li je prijatelj ili neprijatelj.

- Predsednik Vučić je jedini lider na Balkanu koji vodi mirovnu politiku i on to stvarno iskreno radi verujući da je to dobro i za srpski narod i za sve druge narode. Nažalost, nisam siguran da svaki put ima sagovornike sa druge strane, ali kao lider koji vodi mirovnu politiku, on zna da je srpska vojska garant slobodne, nezavisne i sigurne Srbije - rekao je Vulin.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije na vežbi "Slovenski štit"

Istakao je da kada je Srbija stabilna, snažna, kada može da zaštiti Srbe u okruženju, bez obzira na to gde oni žive, nema sukoba na Balkanu.

Vulin navodi da je ruski protvivvazdušni sistem "Pancir", koji će posle vojne vežbe ostati u Srbiji, jedno od najsavremenijih srredstava protivvazdušne zaštite i ističe da je to oužje koje se ne daje svima.

- Ovakvo oružje se ne daje nesigurnoj, nestabilnoj zemlji, zemlji koja ima agresivne namere, ne daje se zemlji koja je toliko slaba da će to sutra preuzeti neki teroristi, već ozbiljnim, sigurnim i stabilnim državama. Rusija je ovim potezom poručila da smo projateljska zemlja i da ima puno poverenja u nas i u našeg vrhovnog komandanta kad mu daje na raspolaganje takvo oružje koje nije dala nikome - naglasio je Vulin.

Vulin: Sistem "Pancir S" je oružje koje se ne daje svima

On je poručio da čitav svet, a pre svega region, sada zna da Srbija više nije tehnološki zaostala zemlja, već zemlja koja ima najsavremenije sisteme koji mogu da je odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Dobrila

26.10.2019 13:55

Naš predsednik vodi pomirljivu i hrabru politiku i politiku dijaloga, ali istovremeno jača vojsku i bezbednost Srbije.

Miki

26.10.2019 14:02

Svaka ozbiljna drzava ima dobro opremljenu vojsku, to ne znaci da ce ona ugrozavati neciju bezbednost.

ana

26.10.2019 14:06

Uz naseg predsednika i veoma dobre politike kao i jake vojske Srbi su bezbedni na Balkanu.

Tanjica

26.10.2019 14:15

Predsednik Vucic se nada xa ce se ipak naci neko kompromisno resenne.