Dalibor Jevtić, Srpska lista: Miljama smo daleko od dogovora sa Prištinom

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2019

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija i Kosovo su u ovom trenutku miljama daleko od bilo kakvog rešenja i dogovora", izjavio je za Glas Amerike potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dalibor Jevtić

On je, posle sastanaka u Vašingtonu, istakao da Amerika od Srpske liste očekuje da podrži procese koji će doprineti nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ali da Srpska lista "ne juri" u vladu sa pobednikom izbora na Kosovu Aljbinom Kurtijem.

Potpredsednik Srpske liste sastao se u Vašingtonu sa direktorom službe Stejt departmenta za Južnu i Centralnu Evropu Dejvidom Kostelančikom, predsednikom Srpskog kokusa Stivom Stajversom, republikanskim senatorom Ronom Džonsonom i direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost Džonom Eratom.

Jevtić je izjavio da je tema sastanka sa Džonom Eratom bila situacija nakon upravo održanih izbora i pozicija Srpske liste.

- Ono što sam čuo od sagovornika jesu očekivanja koja Bela kuća ima, pre svega u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, ali i očekivanja oko formiranja nove vlade. Ja sam Erata informisao da Srpska lista ne juri da bude deo nove vlade, niti je to naš prioritet u ovom trenutku, posebno ne u okolnostima, gde potencijalni kandidat za premijera, gospodim Kurti ima takav odnos i stav prema Srpskoj listi, a to jeste generalni odnos prema srpskoj zajednici - kazao je on.


Na pitanje šta SAD očekuju od Srpske liste, Jevtić kaže da očekuju, pre svega, "da mi podržimo one procese, koji će doprineti podršci i nastavku dijaloga".

- U tom smislu, i ja sam izvestio svog sagovornika, ne samo njega, nego sve sa kojima sam razgovarao u Vašingtonu, da jeste prioritet Srpske liste nastavak dijaloga, ali sa druge strane jeste poštovanje prava srpskog naroda na prostoru Kosova - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Bosko

26.10.2019 05:44

Jel to Miljana abortirala ?

Verica

26.10.2019 07:37

Srpska lista je miljama daleko od dogovora sa Pristinom.

Tanjica

26.10.2019 07:43

Srpska lista dobro zna sta bi najbolje bilo ciniti za dobro srpskog naroda.

Ranka

26.10.2019 07:49

I ne treba trčati za šiptarima