Ministarstvo odbrane žestoko kritikovalo FHP: Predugo su drugi pisali našu istoriju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.10.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je dugo ćutala o NATO agresiji dozvoljavajući drugima da pišu njenu istoriju, a edicija "Ratnik", u kojoj su sabrana sećanja ratnih komandanata, doprinose istini o borbi tokom NATO bombardovanja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane reagujući na kritike Fonda za humanitarno pravo.

RepublikaFoto: youtube.com/ AP Archive
Nebojša Pavković

FHP je kritikovao Ministarstvo odbrane jer na Sajmu knjiga organizuje promociju knjige osuđenog generala Nebojše Pavkovića "Miris baruta i smrti na KiM 1998", kao i tribinu "Iskustva iz dejstava u toku NATO agresije - pamtimo knjigom" i pozvao institucije Srbije da "prestanu da promovišu i rehabilituju osuđene ratne zločince".

Ministarstvo navodi da s ponosom predstavlja ediciju "Ratnik" i da su ta dela prilika da budući istoričari pronađu vrednu građu, kao i da ne vide nijedan razlog da se Srbija stidi borbe svog naroda.

Podsećaju i da generali Nebojša Pavković i Vladimir Lazarević, kao i ostali oficiri Vojske Jugoslavije, osuđeni po komandnoj odgovornosti i da imaju pravo da iznesu svoje viđenje istorijskih događaja u kojima su učestvovali.

- Nema ministarstva odbrane i vojske koje bi propustile priliku da tako važna svedočenja i iskustva ne sačuvaju i ne prikažu, a nema istorijskog naroda koji bi dopustio da njegova istina ne bude ispričana i sačuvana - navodi ministarstvo.

Pozivaju javnost i da, pre nego što donese sud, pročita knjigu Nebojše Pavkovića, navodeći da su Srbiji predugo drugi pisali istoriju i odlučivali šta je istina a šta ne, a da je ovo način da se kaže istina o ratovima koje Srbija nije ni tražila ni izazivala.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su ponosni na svakog pripadnika Vojske Srbije, posebno na one koji su tokom NATO agresije branili svoj narod, zaključuje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading