Ministar spoljnih poslova Irana obećao pomoć u vezi slučaja otete dece Slavice Burmazović!

Autor: Republika

Vesti

25.10.2019

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, na marginama Samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, imao je bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Islamske Republike Iran Mohamadom Zarifom.

RepublikaFoto: Republika
Sastanak Dačića i Zarifa

Tokom razgovora istaknuti su tradicionalno prijateljski odnosi dve države i dobra saradnja kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Dogovoreno je dalje unapređenje saradnje kroz razmenu poseta na viskom nivou.

Ministar Dačić je zahvalio Iranu na poziciji u vezi sa pitanjem KiM, posebno na podršci prilikom pokušaja tzv. Kosova za učlanjenje u pojedine međunarodne organizacije. Informisao je sagovornika o nedavnom povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: Republika
Mohamad Zarif i Ivica Dačić

Ministar Zarif je čestitao Srbiji na uspešno organizovanom 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, istakavši da je predsednik Parlamenta Irana imao veoma uspešne razgovore tom prilikom. 

Na sastanku je razgovarano je i o finalizaciji procedura u vezi sa vraćanjem otete dece Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu.  Ministar Zarif je obećao da će se lično angažovati kako bi se ovaj slučaj uspešno okončao u najkraćem periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading