Đilasov dil sa profesorima: Član komisije uzeo 50.000 evra da glasa protiv Malog

Autor:

Vesti

25.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od profesora iz etičkog odbora Univerziteta u Beogradu koji treba da odlučuje o doktoratu Siniše Malog uzeo je od Dragana Đilasa 50.000 evra da glasa protiv Malog, dok se drugi dogovorio da postane dekan fakulteta na kom predaje kada opozicija preuzme vlast, saznaje Srpski telegraf od izvora unutar Đilasovog Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dragan Đilas

Kako se bliži 4. novembar, dan kada sedmočlani Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu donosi konačnu odluku o tome da li je doktorski rad ministra finansija Siniše Malog originalno naučno delo ili plagijat, u javnost isplivavaju novi detalji.

- Jedan član etičkog odbora od Đilasa je dobio pare da ubedi ostale članove da glasaju da je doktorat Malog plagijat, i to 50.000 evra! Drugog člana obrlatio je obećanjima da će, kad se opet vrati na vlast, njemu obezbediti da napreduje u karijeri, odnosno da postane dekan fakulteta - otkriva naš izvor.

Zbog pisanja Srpskog telegrafa, kako saznajemo, nastala je čitava panika u odboru jer niko nije siguran ko je među njima u dilu s Đilasom. - Trenutno traže krtice u svojim redovima, svako sumnja na svakog, nastao je opšti haos. Međutim, upravo ti koji šuruju sa opozicijom podgrevaju vatru i optužuju druge da su oni Đilasovi saradnici - dodaju naši izvori.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Siniša Mali

U međuvremenu je opoziciji konce pomrsila odluka Stručne komisije FON da doktorat Malog nije plagijat i tu odluku dužni su da pošalju Odboru za profesionalnu etiku do 26. oktobra.

Kada je reč o izboru članova Odbora za profesionalnu etiku, njih ukupno ima sedam i imenuje ih Senat univerziteta, na predlog rektora. Četvoro je iz reda nastavnika, i to po jedan iz svake grupacija nauka, jedan je iz reda istraživača u naučnom zvanju, jedan iz reda studenata i jedan iz reda sekretara fakulteta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Matić

Đilas je ostao pri stavu da ne daje izjave za naš list, dok istraživački novinar Marko Matić kaže da opozicija već računa da je odluka doneta u njihovu korist, što je skandalozno.

Matić: Opozicija već računa da je odluka doneta u njihovu korist, što je skandalozno

- Kako se približava rok kada će napokon biti stavljena tačka na izmišljenu priču o plagijatu doktorata Siniše Malog, svedoci smo da oni koji su tu aferu lansirali svakodnevno vrše medijske pritiske na ljude koji treba da donesu konačnu stručnu odluku. U tom smislu na meti linča se našla i Stručna komisija FON, jednog od naših najuglednijih i u svetu najpriznatijih fakulteta, koja je iznela jasan zaključak da prema akademski relevantnim parametrima sporni doktorat nije plagijat. S druge strane, imamo navijački nastrojenu gomilu koja halabukom u javnosti pokušava da izvrši pritisak kako bi etička komisija BU donela političku odluku koja njima odgovara, što samo pokazuje da je od samog početka ovo i bio politički, a ne stručno motivisan slučaj - zaključuje Matić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
ceca

25.10.2019 07:09

Đilas se bavi mitom i korupcijom.

Jovana

25.10.2019 09:54

Još tvrdi da danas živi lošije nego ranije.

Boza

25.10.2019 15:19

Kako je neko spreman da ovim zutima proda obraz za tako malo para.Misle da mogu sve da kupe ali nije tako.

Olga

25.10.2019 16:43

Postenog coveka Djilas ne moze da kupi svojim prljavim novcem!