Vulin odgovorio na optužbe: Stan sam prijavio na svoje ime, po pravoj ceni i platio pun porez

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

20.09.2017

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odlučio je da se oglasi o slučaju navodno nelegalno stečenog novca za kupovinu stana - temi koju su pojedini mediji forsirali prethodnih dana. Gostujući na TV Pink, Vulin je poručio da je sve što je u životu zaradio, za 22 godine staža, 53 kvadrata u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Na udaru KRIK: Aleksandar Vulin

- Godinama trpim laži Krika, Birna, Nina, Kurira, Danasa, Insajdera, N1, da imam vilu na Dedinju, objavljuju se slike mojih lažnih kuća čije slike u nedostatku pravih preuzimaju iz kataloga nekretnina u Portugalu, trpim da mi se pripisuje vlasništvo u hotelima i poljoprivrednim kombinatima, industrijama mesa... Slušam kako se montažna kuća u selu na Fruškoj gori gde žive moji roditelji bez kanalizacije i sa septičkom jamom proglašava vilom sa bazenom - naveo je Vulin i precizirao:

Plaćen porez

- Sve što sam zaradio u životu, i za moje 22 godine radnog staža, može da se svede na 53 i po kvadrata u Beogradu, I to nije malo. To je polovina trosobnog stana koji smo ja i supruga kupili pre šest godina, ne danas, ne juče, ne dok sam ministar u Vladi Srbije. A istraga je pokrenuta 4 godine kasnije - naveo je on.

Zato što nemam šta da krijem i nemam razloga da bilo koga lažem. Zato što verujem u istinu, zašto što verujem u pravni sistem ove zemlje i zato što kad pravni sistem ove zemlje donese neku odluku ja je poštujem.

Prema njegovim rečima, stan je uredno prijavio na svoje, a ne na ženino, taštino, ili na ime njegove majke, po pravoj ceni i na šta je plaćen pun porez.

- Zato što nemam šta da krijem i nemam razloga da bilo koga lažem. Zato što verujem u istinu, zašto što verujem u pravni sistem ove zemlje i zato što kad pravni sistem ove zemlje donese neku odluku ja je poštujem - konstatovao je Vulin.
 

On je naveo da je sa suprugom iskoristio priliku i pozajmio novac od nekog najbliže porodice.

- Naravno da smo je uzeli jer je svakako jeftinija od bankarske. Ponavljam, reč je o pozajmici, koju vraćamo. Mogao sam da kažem da sam pozajmio novac za kupovinu stana od mog dvostrukog venčanog kuma Željka Mitrovića, ali nisam. Jer to nije istina. Da sam uzeo kredit iz banke, opet bi me neki mediji napadali da sam ga dobio zato što sam tada bio narodni poslanik - istako je ministar.

Nema krivičnog dela

On je podsetio da su se dva tužilaštva  već bavila ovim slučajem.

- Sve ovo sam još pre dve godine rekao. Dva tužilaštva su se bavila mojim slučajem, Tužilaštvo za organizovani kriminal, a zatim i Prvo osnovno tužilaštvo. Oba su se izjasnila da u mom slučaju nema, ponavljam, nema, elemenata krivičnog dela - rekao je Vulin.

Ja se ne zaklanjam iza predsednika Vučića on nema nikakve veze sa ovim, ovo je moja borba, moja porodica, ovo je mojih 53 kvadrata u Beogradu

On je upitao one koji ga napadaju da li je on "jedini čovek u Srbiji koji nema pravo na porodicu, koji nema pravo na prijatelje, kome ne treba niko da pomogne".

- Dve godine niko neće da kaže da su optužbe neistinite i neosnovane, čak ni nakon što su dva tužilastva, nakon temeljne istrage, odbacila prijavu. U mom slučaju ne samo što ne važi pretpostavka nevinosti već ne važi ni konačna odluka tužilaštva da jesam nevin - naglasio je Vulin.

Neću da se krijem iza Vučića

- I da podvučem, ono što na svakih tri meseca rade pojedini takozvani neutralni mediji poput Krika, nije napad na Vučića, ovo je napad na mene. Ja se ne zaklanjam iza predsednika Vučića on nema nikakve veze sa ovim, ovo je moja borba, moja porodica, ovo je mojih 53 kvadrata u Beogradu - dodao je Vulin i zaključio:

- A, nije nikakva tajna da je taj isti Krik finansiran zvanično od Soroša, Rokfeler fondacije, od čak čuvene Ned fondacija koja je u Rusiji zabranjena zbog destruktivnog delovanja. Možda to nešto znači, a možda i ništa ne znači, ali to su činjenice.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading