Savet za monitoring: Ispitati da li je Aleksandar Obradović tajne vojne podatke iz Krušika prosleđivao stranim državama ili organizacijama

Autor: Republika

Vesti

23.10.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost poziva nadležno tužilaštvo da posebno ispita da li je navodni uzbunjivač Aleksandar Obradović iz vojne Holding korporacije "Krušik" iz Valjeva tajne vojne, ekonomske ili službene podatke ili dokumente saopštio, predao ili učinio dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

- Postoje osnovane indicije da je Aleksandar Obradović, zaposlen u "Krušiku", namerno i ciljano optužio Branka Stefanovića, oca potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i predsednika Republike Aleksandra Vučića, za navodni sukob interesa u povlašćenom trgovanju oružjem na štetu Države, kako bi sebi obezbedio status navodnog uzbunjivača, bez da položi bilo kakav dokaz na ovu temu. Samim tim, stvorili su se uslovi da se ispita da li je i koje tajne vojne, ekonomske ili službene podatke ili dokumente Aleksandar Obradović saopštio, predao ili učinio dostupnim stranoj državi, stranoj organizaciji ili licu koje im služi, jer postoje indicije da su pod plaštom navodne i ničim dokazane umešanosti oca Nebojše Stefanovića mnoge tajne vojne informacije prosleđene stranim agenturama. Da ne bude zabune, tajnim se smatraju oni vojni, ekonomski ili službeni podaci ili dokumenti koji su zakonom, drugim propisom ili odlukom nadležnog organa donesenim na osnovu zakona proglašeni tajnim, a čije bi odavanje prouzrokovalo ili bi moglo da prouzrokuje štetne posledice za bezbednost, odbranu ili za političke, vojne ili ekonomske interese zemlje - kaže Mario Spasić, generalni sekretar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading