Marković: Histerične manjine pokušavaju nasiljem da ostvare svoje političke ciljeve

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.10.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković postavio je danas pitanje republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac da li ima nameru da se oglasi i preduzme odgovarajuće mere povodom pretnji koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima rukovodstva SNS-a.

RepublikaFoto: Lična arhiva
Aleksadar Marković

Marković je u Skupštini Srbije rekao da svi građani mogu da "svedoče o bizarnom trendu" Saveza za Srbiju (SzS) koji podrazumeva nasilje.

On je naveo da je Boško Obradović najavio da će udariti šamar predsedniku Republike nazivajući ga izađnikom i đubretom, Marko Bastać je rekao da će ošamariti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a Željko Veselinović najavio je šamar Vladimiru Orliću i poručio da "svako treba da nađe svog naprednjaka".

Marković je rekao da mora da se stane na put "tom ludilu" bez obzira što se niko iz SNS-a nije uplašio tih "tragikomičnih likova". 

Kako je objasnio, mora se poslati poruka da je Srbija pristojna i uređena zemlja u kojoj pretnje nasiljem ne mogu biti tolerisane.

Prema Markovićevim rečima, u društvu se dešava kulminacija narastajuće agresija histerične manjine koja, kako kaže, iz nemoći pokušava nasiljem i pretnjama da ostvari svoje političke ciljeve.

- Kako objasniti da grupa ludaka predvođena Markom Bastaćem bukvalno juri Gorana Vesića na ulicama sa namerom da ga linčuju? Podsetiću u tom smislu na naslovnu stranu Danasa - ''Obistinjuje se, jurićemo ih po ulicama'' - rekao je Marković i podsetio da su pristalice SzS-a takođe dolazili i ispred zgrade u kojoj živi Vesić.

Podsetio je i na uvrede koje je predsednik Pokreta slobodnizh građana (PSG) Sergej Trifunović uputio na račun novinarke Olivere Jovićević i rekao da je on "sramota za ceo muški rod".

- Trifunović je rekao da emisija Upitnik postoji da Jovićević ne bi radila za 150 evra na sat na poziv. Na šta ovo liči, kako ga nije sramota - upitao je Marković i dodao da bi Trifunoviću bilo bolje da objasni odakle mu novac da ide na Bali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Helena

22.10.2019 13:19

To im sigurno nece uspeti,pogotovo ne nasiljem.

Vesna

22.10.2019 13:32

Manjine imaju veoma dobru medijsku podrsku, pa ti napadi nisu nu malo naivni .

ceca

22.10.2019 15:19

Nasilje ne moze da resi politicke ciljeve.

Lane

22.10.2019 15:31

Nasiljem se ništa ne postiže !