Đurić: Kurti je političar nezainteresovan za mir i stabilnost

Autor: Mediji

Vesti

22.10.2019

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti nipodaštavajući Zajednicu srpskih opština (ZSO), direktno nipodaštava Evropsku uniju (EU) uz čije posredovanje je postignut Briselski sporazum.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

- Očigledno je da je Aljbinu Kurtiju mrtva želja za ikakvim dijalogom i da je, kao političar prošlosti, nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu, i bolju budućnost i albanskog i srpskog naroda - rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je neophodna jasna ocena EU ovakvih stavova o Briselskom sporazumu lidera kosmetskih Albanaca i pretendenta na mesto premijera u Prištini.

Prema rečima Đurića, Priština punih 6,5 godina, odnosno 78 meseci, 338 nedelja ili 2.371 dan, ne ispunjava obaveze preuzete briselskim dijalogom.

- Jasno je da je namera i budućih vlasti u Prištini, za koji deo medjunarodne zajednice misli da su umereniji lideri okrenuti dijalogu, da nastave sa takvom neodgovornom politikom, politikom nestabilnosti i problema - rekao je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
jana

22.10.2019 10:18

Srbija ce nastaviti da se bori za nase Kosovo i Metohiju! Naravno Srbija je civilizovana drzava i svoju borbu ce da nastavi mirnim putem

Miki

22.10.2019 10:20

Kurti svojom zapaljivom retorikom preti da destabilizuje ceo region.

Aleksa

22.10.2019 10:33

Kurti će morati da se povinuje zahtevima zapada i uradi sve što mora, a prvenstveno da sedne za pregovarački sto.

Nikola

22.10.2019 10:53

Nije lako pregovarati sa njima, ali ne smemo da odustajemo kao do sada moramo da se borimo