Lidera Dveri raskrinkao njegov bivši saradnik: Boško, ne laži već plati dugove!

Autor:

Vesti

22.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović danima je gnjavio srpsku javnost o skidanju 8.000.000 dinara s računa te političke organizacije, koje su, kako tvrdi, počinili njegovi bivši saradnici. Dragan Manić, kao jedan od nekada njemu bliskih ljudi, razobličio je sve Obradovićeve laži oko ovih novčanih sredstava koja su bila namenjena za politički rad Dveri.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Boško Obradović

Manić se kao nekadašnji član Glavnog odbora i Predsedništva stranke oglasio povodom Obradovićevih optužbi u kojima je navedeno da je račun Dveri ispražnjen na osnovu lažnih menica koje je za naplatu dugovanja pustila firma na čijem se čelu nalazi Manićeva supruga.

NEMA LAŽNIH MENICA

- Menice ne mogu biti lažne, one su registrovane i taj podatak je javno dostupan svakom ko ima internet i zna da taj podatak potraži na sajtu NBS - rekao je Manić na početku raskrinkavanja Obradovića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Boško Obradović

On tvrdi da studio za video-montažu "Dizajn MIR", koji je u vlasništvu njegove supruge i koji je pustio menice na ime dugovanja stranke, nije kriv za to što se račun Dveri od tada našao u blokadi, za šta ga Obradović optužuje.

MANIĆ: Mnogo mu je lakše da spinuje i od sebe napravi žrtvu

- Jednom političaru je teško da prizna javnosti i sopstvenim članovima da je postojao neizmiren dug i da je sad račun stranke blokiran. Mnogo mu je lakše da to spinuje i da od sebe napravi žrtvu mantrom "Vučić iz Njujorka sa zasedanja UN poručio da su Dveri ukinute i tom porukom dao signal kupljenim/vrbovanim članovima da unište pokret" - kaže Manić.

Bivši saborac je Obradovića uhvatio u laži i oko datuma kada je sporna menica puštena za naplatu.

- Menica je puštena 11. septembra, a Vučić je u Njujorku bio od 23. do 26. septembra. Ali Obradović izgleda računa da prosečan birač neće uočiti tu nelogičnost - navodi Manić.

5 OBRADOVIĆEVIH LAŽI

  • Nema lažne menice, svaka menica je registrovana
  • Manić u trenutku puštanja menice nije bio bivši član Dveri, nego član GO i Predsedništva
  • Datumi puštanja i saopštenja o "lažnoj" menici se ne poklapaju (11. i 23. septembar)
  • Veče pre Vučićevog obraćanja potpredsednik Dveri Ivan Kostić najavio da im se sprema osveta iako su u pokretu znali da im je račun ispražnjen
  • Obradoviću se priviđaju CIA i BIA umesto duga koji treba da isplati Maniću

Obradović, kako ističe ovaj nekadašnji Boškov saradnik, masno je slagao i za njegovu funkciju koju je obavljao u vreme puštanja prve menice.

OPOBAN RECEPT

- S obzirom na to da sam 11. septembra pustio menicu, nameće se jedno logično pitanje: kako još tada ili najkasnije 12. septembra nisam proglašen svim onim čime me danas nazivaju i zašto se čekao 26. septembar da se moje "zlodelo" obelodani? I zašto se stalno ponavlja da su navodnu pljačku izvršili bivši članovi Dveri kada ni to nije tačno jer sam u trenutku puštanja prve menice bio član Glavnog odbora i član Predsedništva - pita se nekadašnji Obradovićev partijski drug.

Manić dalje tvrdi da se lider Dveri služi oprobanim receptom nesposobnog političara kada napada obaveštajne službe da mu rade o glavi.

- Nekada je to bila CIA, danas je BIA. I potpuno je jasno zašto se koristi tim argumentom. Kada imate tako ozbiljnog neprijatelja, vaš neuspeh u očima vaših birača nije posledica lične nesposobnosti, neznanja ili loše organizacije. Jednostavno, BIA je kriva - poručuje na kraju Manić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ana

22.10.2019 07:43

Boško, ne laži već plati dugove!

sandra

22.10.2019 07:58

Opozicija nam je spod svakih moralnih normi.

Maja

22.10.2019 08:01

E Boskic Boskic, tones sve dublje i dublje.

Sara

22.10.2019 08:02

Istina se uvek sazna i izađe na videlu.