Vulin odao zahvalnost Rusima zbog angažovanja na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.10.2019

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, u okviru posete predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva našoj zemlji, sastao se u subotu sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije, general-potpukovnikom Junus-Bek Jevkurovim.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vulin i Juns Bek Jevkurov

Sagovornici su konstatovali da je zajedničko obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda pokazatelj da smo uvek bili na istoj strani pravde i istine.

Tokom susreta koji je potvrdio unapređenje saradnje u oblasti odbrane, Junus-Bek Jevkurov je, u ime ministra odbrane Ruske federacije Sergeja Šojgua, ministru Vulinu predao medalju Oslobođenje Beograda, koja je dodeljivana ruskim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.

Ministar Vulin je posebno zahvalio general-potpukovniku Jevkurovu za njegov lični doprinos prilikom zauzimanja Aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji, nakon okončanja NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading