Predsednik pokrenuo inicijativu: Ruski heroj Nikolaj Kravcov dobija ulicu u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

19.10.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ruski heroj Nikolaj Kravcov, jedan od onih koji su dali život za slobodu Beograda i Srbije, dobiti ulicu u glavnom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

- Uputio sam predlog Skupštini grada Beogada da Kravcov dobije ulicu, lepu, prelepu, da zauvek ostane zapamćeno da je taj mladi čovek sa 24 godine položio život za odbranu i slobodu Beograda - rekao je predsednik Srbije na svečanoj akademiji povodom 75 godina od oslobođenja Beograda kojoj je prisustvovao i predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev.

Neretko smo ostajali dužni junacima, jer smo se rukvodili dnevnom politikom, rekao je predsednik i dodao da smo tako bez spomenika ostavili i tog mladog čoveka, koji je u borbama u Beogradu ubio više desetina okupatorskih vojnika, i koji se borio za slobodu našeg glavnog grada i Srbije kao da se borio za svoju otadžbinu.


U uvodnom delu svečanosti večeras je inače prikazan film "Put pobede", u kome je navedeno da je Kravcov bio jedini borac Crvene armije koji je dobio zvanje "heroja SSSR" za borbe u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading