Poštovanje rezolucije 1244 i međunarodno pravo: Evo šta je Medvedev rekao o Kosovu uoči posete Beogradu

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

18.10.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski premijer, uoči sutrašnje zvanične posete Srbiji, gde stiže na obeležavanje zajedničkog jubileja - 75-godišnjice oslobođenja Beograda, govorio je o rešenju za KiM, planovima NATO i Vašingtona na Balkanu, reviziji istorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitri Medvedev

U više navrata smo na svim terenima, na svim nivoima, govorili o tome da se držimo ranijeg stava. Polazimo od neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Polazimo od toga da tokom razmatranja i rešavanja svih pitanja kao osnovu treba uzimati upravo međunarodno pravo, ne jednostrane akte. To je, pre svega, rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244.

Ovo, u intervjuu za "Novosti", poručuje premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući višegodišnju podršku zvanične Moskve Srbiji u njenoj želji da očuva Kosovo i Metohiju u svom sastavu.

 

 

Upitan da li to što su mnoge zapadne zemlje, ignorišući međunarodno pravo priznale secesiju KiM, može da se završi stvaranjem "velike Albanije, Medvedev je odgovorio:

- Sve ideje različitih novih ujedinjenja, država i tako dalje veoma su opasne. Pošto na kraju provociraju najagresivnije krugove, koji su u najvećoj meri nacionalistički opredeljeni, da postižu svoje ciljeve pomoću nasilja i oružja, kojeg je, sve u svemu, još dovoljno. Smatram da su to vrlo opasne izjave - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

18.10.2019 23:17

Gospodine,nađite ko to još poštuje rezoluciju 1244 sem Srba.