Plodan susret Vučića i Mondolonija: Nekoliko francuskih ministara dolazi u Beograd

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.10.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederika Mondolonija, kome je još jednom zahvalio na svemu što je za odnose Srbije i Francuske učinio tokom svog ambasadorskog mandata u Beogradu.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Frederik Mondoloni i Aleksandar Vučić

Dvojica sagovornika su se saglasili da je poseta predsednika Makrona dala novi impuls bilateralnim odnosima. Francuski diplomata je naglasio da je za predsednika Makrona poseta Beogradu bila posebna i da je dala novu energiju za srpsko-francusku saradnju i ispunjavanje ambicioznih zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, Mondoloni je za naredne mesece najavio posete nekoliko francuskih ministara, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Zvaničnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova je preneo i posvećenost predsednika Makrona dijalogu Beograda i Prištine, koju je pokazao i kroz inicijativu da, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, organizuje sastanke posvećene tom procesu.

- Predsednik Vučić i Mondoloni su razgovarali i o francuskom viđenju proširenja Evropske unije, koje, kako je objasnio francuski diplomata, podrazumeva članstvo Zapadnog Balkana po završetku unutrašnjih reformi EU i ispunjenja uslova od strane zemalja kandidata - navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić zahvalio na posvećenosti Francuske ekonomskom razvoju Srbije kroz angažovanje Francuske razvojne agencije, čija je regionalna kancelarija počela sa radom u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Milina

17.10.2019 14:47

Odnosi sa Francuskom jačaju u pozitivnom i naprednom smeru. Osim dobrih bilateralnih odnosa, ekonomska saradnja se proširuje na obostranu korist.

oki

17.10.2019 15:21

Francuska je jedna od najuticajnih zemalja EU i zapadnog sveta. Njihova podrska nasoj ekonomiji predstavlja podstrek daljem razvoju saradnje dve drzave

Rodja

17.10.2019 15:21

Francuskoj hvala na podrsci i nadamo se da mozemo samo ojacati nase prijateljstvo i unaprediti nasu saradnju

Jana

17.10.2019 16:11

Odnosi dve zemlje su dobri i svakako bolju nego sto su bili.