Vučić razgovarao sa šefom slovačke diplomatije: Jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednost

Autor: telegraf.rs

Vesti

17.10.2019

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Vučić i Lajčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, koji je u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na Skupštini Interparlamentarne unije u Beogradu.

Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije. On je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna tzv. Kosovo. Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, on je naglasio da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Šef slovačke diplomatije Lajčak je rekao da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.

Vučić i Lajčak razgovarali su u zgradi Predsedništva Srbije, a predah od ozbiljnih tema, napravili su na terasi gde je predsednik svom gostu pokazao panoramu prestonice.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Pored ozbiljnih razgovora o budućnosti regiona, Miroslav Lajčak i ja našli smo malo vremena da razgovaramo o Beogradu i njegovim lepotama", napisao je Vučić na Instagram nalogu "Budućnostsrbije" - uz nekoliko fotografija sa Lajčakom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Sara

17.10.2019 11:50

Priština svojim potezima želi da naruši mir i protera Srbe sa KIM.

Bane

17.10.2019 11:58

Itekako je ugrožena bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.To zna i Lajčak i svakako će to preneti dalje.

Ceca

17.10.2019 11:59

Da, ovo sto se desava na KiM je za veliku zabrinutost.Dokle vise se oni sa nama igraju strahovlade.

Helena

17.10.2019 12:01

Pristina odavno to radi i sve cesce,jer vidi da nema sankcija od EU za svoje postupke.