Ratni vojni veterani u Predsedništvu Srbije: Suština je da se naš glas čuje, da se nepravda ispravi

Autor:

Vesti

16.10.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 12 dana spavanja pod vedrim nebom u šatorima u Pionirskom parku, delegacija ratnih vojnih veterana primljena je danas u Predsedništvu Srbije. Iako su se nadali razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za koga veruju da jedni može da im pomogne, primio ih je Ivica Kojić, šef predsednikovog kabineta.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/Predsedništvo Srbije/Tanjug
Ne odustaju ni od pokušaja da ih primi Vučić: Ratni vojni veterani

- Dijalog je otvoren i uputili su nas na Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da preko njih tražimo da se izmene problematični delovi nacrta zakona o boračko-invalidskoj zaštiti. U parku ostajemo do ispunjenja naših zahteva, a ne odustajemo ni od pokušaja da nas primi Vučić - rekao je za Srpski telegraf Nenad Stanić, organizator skupa "Bili smo na braniku otadžbine - gde smo sada".

Podsećamo, povod za okupljanje veterana u Pionirskom parku je Predlog nacrta zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, koji, kako smatraju, može da im nanese nemerljivu štetu. Njihov položaj, ali i brojna nerešena pitanja već decenijama se gomilaju. To je dovelo do toga da se ratni vojni veterani, umesto herojima, smatraju teretom društva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Na braniku otadžbine

- Suština je da se naš glas čuje, da se nepravda ispravi i da se heroji više ne tretiraju kao socijalni slučajevi, već da u državi i društvu dobiju mesto kakvo zaslužuju. Naše probleme može, treba i mora da reši samo država - istakao je Stanić.

Stanić: Ne odustajemo ni od pokušaja da nas primi Vučić

Veterani naglašavaju da ih politika ne zanima, već samo narod, za koji su se borili i krvarili. A narod ih svakodnevno obilazi u parku, donosi hranu, ćebad i, što je najvažnije, toplu ljudsku reč, stisak ruke i zahvalnost. Kako bi omladinu podučili, a starije podsetili zašto su se borili devedesetih godina, u subotu 19. oktobra u 18 sati organizuju u Pionirskom parku "Besede ratnika u parku".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
12 dana pod vedrim nebom

- Svi koji dođu moći će iz prve ruke da čuju naše priče, kako smo se borili i branili domovinu. Za nas će to biti evociranje uspomena na našu izginulu braću i saborce, koji su svoje živote položili na braniku otadžbine. Nažalost, kako vreme prolazi, njihove žrtve se zaboravljaju, što nikako ne smemo dozvoliti, posebno mi koji smo ostali živi - rekao je Stanić i pozvao Beograđane da dođu u subotu u Pionirski par.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mafi

17.10.2019 10:57

Sramota je za ovakav postupak. A taksistima više hiljada evra na poklon.

Odgovori 22 1
Vojo

18.10.2019 09:43

@Mafi - A penzionerima samo 5%. Da nemamo za lekove. Da što pre umremo.