Kakvi genijalci! Pripadnici ROSU upali u pogrešan stan kad su krenuli da hapše Basaru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.10.2019

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su jutros uhapsili policijskog službenika Radeta Basaru u Severnoj Mitrovici, upali su najpre u stan porodice Stanković, u istoj zgradi. Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili metalna ulazna vrata i potom naoružani upali u spavaću sobu, gde je osim bračnog para Stanković bio i njihov maloletni sin, objavio je portal Kosovo onlajn.

RepublikaFoto: pixabay.com/Tanjug/AP
Nisu znali da pogode vrata: Kosovska policija

Prema rečima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najpre pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim i njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, kaže, ostala sama u sobi sa detetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.

- Izveli su supruga i pitali gde živi komšija kojeg su tražili i otišli su sprat iznad. Ja sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: ''Šta hoćete opet?''. Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: ''Pa gde živi, reci gde živi!''. Na to sam im odgovorila: ''Gore negde'', jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi - rekla je za Kosovo onlajn Bojana Stanković.

Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje veruje da su Albanci. - Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske - kaže Bojana i dodaje da se uplašila da joj nisu odveli dete, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe: - Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina -.

Zbog pretrpljenog stresa, kako je rekla, Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita - ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading