Ministarka raskrinkala opoziciju: "Bojkot pokriće za očigledan neuspeh"

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović pred kraj mandata aktuelne vlade kaže da ima stvari za koje joj je žao što nisu dovedene do kraja, misleći pre svega na izmenu Ustava u oblasti pravosuđa.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Nela Kuburović

- Dugo smo radili, ali nismo mogli da predvidimo da će opozicija da napusti Skupštinu. Mislim da je izuzetno bitno da, kada se odlučuje o izmeni najvišeg pravnog akta, u raspravu budu uključene sve političke strane - rekla je Kuburović za današnje "Večernje novosti".

Kao jedan od najvećih uspeha svog ministarstva ističe skoro otvaranje rekonstruisane Palate pravde u Beogradu, koja će biti završena u roku i za koju je, kako kaže, emotivno vezana jer je u njoj počela karijeru.

U uspehe ubraja i to što nije bilo sukoba sa advokaturom i što je posle 15 godina donet Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, ali i to što je uspostavljen potpuno novi sistem u sudovima i tužilaštvima za borbu protiv korupcije.

 

 

Komentarišući najavljeni bojkot opozicije parlamentarnih izbora, Kuburovićeva navodi da je to pokriće za "očigledan neuspeh opozicije" i "pokušaj da se bez voje građana dođe na vlast".

Podseća da veći deo opozicije nije učestvovao u razgovorima pod pokroviteljstvom EU i ističe da je vlast otvorena za razgovore i konstruktiovne predloge.

- Naš resor će da pristupi promeni Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. I sada se zna šta funkcioner može da radi tokom predizborne kampanje, ali unapredićemo sve što nije dovoljno precizno - navodi ministarka.

Ona je demantovala tvrdnje opozicije da zakon postoji, ali da se ne primenjuje.

- Zakon se primenjuje. Optužbe moraju da budu argumentovane, a ne paušalne - naglasila je Nela Kuburović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading