"Spaljivanje knjiga mora se osuditi bez obzira na stranačku pripadnost"

Autor: Republika

Vesti

15.10.2019

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Protestima povodom promocije knjige Gorana Vesića u galeriji Progres, koji su u ponedeljak uveče kulminirali spaljivanjem knjige, šalje se jako loša poruka i građanima zemlje i međunarodnim organizacijama, jer "budi asocijacije na najcrnje doba evropske istorije i politike"", izjavio je za televiziju O2 novinar i publicista Luka Mičeta.

RepublikaFoto: Tanjug

On je u emisiji "Fokus" ocenio da "to pokazuje da u našoj prestonici i zemlji postoje ljudi koji su ispod civilizacijskog nivoa grada i zemlje u kojoj žive i to je jedan događaj koji svima treba da bude opomena".

- Kada se vi na takav način borite protiv jednog kulturnog događaja i kada to kulminira spaljivanjem knjiga, to je nešto što bi svako trebalo da osudi, bez obzira na političku ili partijsku pripadnost - smatra Mičeta.

Prema njegovim rečima, "mešanje politike i kulture je u redu kada se kultura meša u politiku i kada kroz umetnički izraz iznese neke svoje stavove, ali kada se politika meša to zaista nije dobro".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bojana

16.10.2019 07:57

Nasilnike, pljačkaše i razbojnike uhapsiti i osuditi za primer. Ko im oprosti isti je kao oni.