VUČIĆ SA VALENTINOM MATVIJENKO: "Zabrinut sam zbog poslednjeg poteza Albanaca, bližimo se katastrofi"

Autor: Republika

Vesti

14.10.2019

08:26 >> 08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko.

Foto: youtube.com/Tanjug
Uživo sastanak

Sastanak se održava u predsedništvu Srbije. 

Predsednik Vučić se danas sastao sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko, i pošto se zahvalio ruskoj delegaciji na jačanju ekonomske saradnje naših zemalja skrenuo je pažnju na najnovije provokacije Albanaca i udare na Srpsku listu.

- Ja sam veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, pogotovo posle najnovijih pokušaja Albanaca da faktički ukinu Srpsku listu. Srpska lista je partija koja je dobila 96 posto glasova kosovskih Srba, i ona je imala našu punu podršku. Izmislili su nekakvu priču o trovanju i o kovertama iz Srbije. I pri tome su rekli da su članovi Centralnog izbornog komiteta otrovani a nijedan Srbin iz komiteta nije otrovan. Sami vidite šta je cilj - rekao je Vučić, pa zatim naglasio:

- Sad više nisu sigurni da su otrovani, i ne znaju šta da izmisle, pa traže da ukinu Srpsku listu. Ja samo hoću da kažem da će to ostavili katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca. Zato što Srba više neče biti u institucijama, a znamo gde će ih onda biti, i kako će braniti svoju slobodu.

Predsednik je potom upozorio da ovakvi potezi ne vode ničemu produktivnom, već je krivicom Albanaca situacija dovedena do tačke pucanja

- Zato smo i molili zapadne partnere da urazume Albance, pošto se plašim da se bližimo katastrofi.

- Ja sam se dogovorio sa predsednikom Putinom i mi ćemo se videti u decembru, a očekujem i posetu premijera Medvedeva, da proslavimo godišnjicu oslobođenja Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
ana

14.10.2019 08:37

Krajnje je vreme da medjunarodna zajednica otvori oci i ne dozvoli malverzacije na KiM.

Marko

14.10.2019 08:49

Nastavljamo borbu za KiM.

Marina

14.10.2019 08:49

Predsednik je zaista postovan svuda

Miki

14.10.2019 08:49

Zahvaljujuci Albancima povecavaju se tenzije na KiM.