Vesić: Amfilohije se obračunavao sa mrtvim Đinđićem, ne čudi me izjava o Vučiću

Autor:

Vesti

14.10.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u izjavi za Srpski telegraf kaže da ga nijedna izjava Amfilohija ne čudi, pa ni ova o predsedniku Srbije, u kojoj je mitropolit izjavio da je orden koji je Vučić dobio od patrijarha nezaslužen.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/D. KADIĆ
Amfilohije Radović / Goran Vesić

- Šta drugo da očekujete od osobe koja se nad odrom Zorana Đinđića u crkvi u svom govoru obračunavala sa mrtvim premijerom? A što se tiče njegovog razumevanja savremenog sveta, dobro je da bar razume da je u manjini svuda, pa i u Crkvi. Uvek je bio na pogrešnoj strani istorije i uvek je znao da da doprinos svakoj srpskoj nesreći - poručuje Vesić.

Podsećamo, samo nekoliko dana od izjave da je Vučić "privremen", te da ničim nije zaslužio da dobije Orden Svetog Save, Amfilohije je dao novu, oštriju izjavu.

Vesić: Uvek je bio na pogrešnoj strani istorije i uvek je znao da da doprinos svakoj srpskoj nesreći

- Ja sam rekao da orden treba dodeliti igumaniji Pećke patrijaršije i sestrama mučenicama koje su tu ostale posle svih gonjenja i nasilja i pretnji... Orden svim majkama na Kosovu koje rađaju decu, njima pripada orden. To je naš stav i tu se razlikujemo možda od Njegove svetosti. On čovek ima pravo da tako shvata, ali je i naše pravo da na svoj način sagledavamo savremena zbivanja - rekao je mitropolit i dodao da nema raskola u SPC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
gaga

14.10.2019 06:13

Crkva je ipak odlučila ko će dobiti orden.

Mićaga

14.10.2019 06:56

Pa da je taj orden dobio Milo Đukanović on bi to pozdravio.

janko

14.10.2019 08:02

Možda bi ga on radije dao Milu.

Ana

14.10.2019 08:54

Odluka Crkve je ko će dobiti orden.