"Krađa glasova srpskog naroda, cilj je prekrajanje izborne volje! Ovakve predstave smo već gledali!"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.10.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da su danas članovi SL izbačeni iz prostorija Centra za brojanje glasova CIK-a u Prištini, ističući da je u toku krađa srpskih glasova u cilju prekrajanja izborne volje.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić

Rakić se oglasio saopštenjem nakon što je prekinut proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su navodno članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

U saopštenju Rakić ističe da je jutros, oko 11 sati, izvedena "šovinistička farsa u režiji albanskih političkih partija, uz asistenticiju kosovske policije, Centralne izborne komisije i ostalih kosovskih institucija, prilikom koje je započeta krađa srpskih glasova u korist Rašića, Petrovića, Rade Trajković, Jablanovića i ostalih poslušnih Srba, u centru Prištine".

Uz izgovor da koverte sa srpskim glasovima iz centralne Srbije imaju "čudan miris" albanski članovi komisije su, kako je naveo Rakić, naprasno počeli da se prenemažu kako su otrovani.

U istoj prostoriji su se nalazili i srpski posmatrači koji nisu osetili nikakav miris niti imali bilo kakav zdravstveni problem, ukazao je Rakić.

On je naglasio da su, uz primenu sile, i pored zahteva člana Srpske liste Stevana Veselinovića da ostane uz materijal, on i svi posmatrači iz SL su isterani, ne samo iz prostorije u kojoj se nalaze glasovi, već iz čitave zgrade.

Slične predstave smo mogli da vidimo u prošlosti kada su Srbi i Albanci disali isti vazduh i pili istu vodu, ali su samo Albanci bili "otrovani", podsetio je Rakić u saopštenju.

- Pred očima hiljada međunarodnih predstavnika, posmatrača izbornog procesa iz SAD, EU, Nemačke, Britanije i ostalih u toku je krađa glasova srpskog naroda u cilju prekrajanja izborne volje, a sa namerom da se u parlament u Prištini silom, uz krađu i kršenje svih zakona, ubace podobni Srbi, poslušnici Prištine - naglasio je Rakić.

Rakić je poručio da Srpska lista neće prihvatiti da bilo ko manipuliše glasovima i mimo volje građana instalira, Albancima, podobne Srbe i uputio zahtev od svih međunarodnih aktora da spreče ovu, kako je kazao, šovinističku farsu i krađu kojom Priština obesmišljava učešće Srba u ovom procesu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Miki

13.10.2019 13:59

Albanci su majstori manipulacija, vrlo orginalna ideja i zamisao Albanaca da pokradu izbore.

Mica

13.10.2019 14:04

Ovo je necuveno ponasanje.Ici protiv volje gradjana .

ceca

13.10.2019 15:16

Kradju glasova Srpska lista ne sme dozvoliti.

Helena

13.10.2019 15:17

Na sve nacine hoce da oslabe Srpsku listu ali im nece uspeti.