Marinković: Srbi i Albanci su sve probali u svojoj istoriji, ali nisu prijateljstvo

Autor:

Vesti

11.10.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u četvrtak sa Trampovim izaslanikom Ričardom Grenelom o čemu smo već pisali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladimir Marinković

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa je tom prilikom izneo stav o kosovskom pitanju, odnosu Prištine i Beograda, ali i o ekonomskoj saradnji dve zemlje koja može da dovede do trajnog mira u regionu o čemu možete da pročitate OVDE.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i dobar poznavalac prilika u SAD, komentarišući Grenelovu posetu za Srpski telegraf kaže da je suština da je ekonomska saradnja nešto što će biti ključno da bi i politički i svi drugi odnosi mogli da se podignu na viši nivo, pa na kraju toga da se lakše dođe i do političkog kompromisa i pomirenja.

- Srbi i Albanci su sve probali u svojoj istoriji, ali nisu prijateljstvo. No, ne želimo da budemo populisti, a Vučić kao pravi, odgovoran lider zna da su ekonomija i slobodan protok ljudi i dobara ono što može da dovede do normalizacije i politički boljih odnosa. To je pak sve suprotno onome što Albanci rade u proteklih nekoliko godina - istakao je Marinković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
ceca

11.10.2019 20:28

Srbi i Albanci treba da se okrenu zajednickoj buducnosti.

Mitar Odović

12.10.2019 05:06

@ceca - ceca:Srbija želi da ima što bolje odnose sa svima, pa i sa Albancima.

ceca

11.10.2019 20:41

Ekonomska saradnja je najvaznija i osnovni preduslov za miran suzivot.

Ana

11.10.2019 20:57

Vreme je za mir i razumevanje, dosta je bilo sukoba.