Vulin: KFOR jedini garant bezbednosti na KiM, ne prihvatamo vojsku Kosova!

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2019

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u razgovoru je sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom poručio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv. vojske Kosova, te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vulin je rekao i da je KFOR najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom.

Ministar je podsetio da je, uz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Srbije i članstvo u Evropskoj uniji, ukazujući istovremeno i na značaj angažovanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.


Posebno naglašavajući dobru saradnju u oblasti učešća u multinacionalnim operacijama, ministar Vulin je rekao da Srbija trenutno učestvuje u tri misije i jednoj operaciji EU sa 21 pripadnikom i povremenim angažovanjem autonomnog tima za zaštitu brodova, ističući i spremnost naše zemlje da nastavi sa takvim angažovanjem i u narednim godinama.

Današnjem sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković i šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading