Sergejeva čistka u PSG! Razlozi korupcija i nerad

Autor: Blic, Republika

Vesti

10.10.2019

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović zapalio je Tviter svojom objavom u kojoj je optužio svog nepoznatog saradnika da je želeo da primi mito od pola miliona evra, koji je prvobitno njemu nuđen i koji je on odbio.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

Trifunović je, naime, objavio je na svom Tviter nalogu da je došlo do promena u njegovoj stranci, te da su neki ljudi smenjeni, i to iz dva razloga: jedni nisu radili dobro svoj posao, drugi su želeli da uzmu mito od pola miliona.

O imenima smenjenih nije bilo reči u samoj objavi, ali se u zvaničnom saopštenju stranke navodi da je reč o Aleksandru Pavloviću i Milanu Žuniću. Ime osobe koja je htela da uzme navodno mito, međutim, ostalo je skriveno. Ista situacija je i sa identitetom onoga ko je navodno nudio mito.

Nakon objave koja je danas izazvala brojne komentare, Trifunović za medije još jednom tvrdi da je priča autentična.

- Neću da kažem ko mi se obratio, jer to ne mogu kako ne bih u lošu situaciju doveo nedužne ljude, ali jeste mi nuđen novac za Pokret, iznos je pola miliona evra, ukoliko pristanem da budem opozicija koja će da govori ono što vlasti odgovara - rekao je on i dodao: - Cena je pala, mogu vam reći. Dok sam bio samo glumac, nudili su mi 2 miliona samo da ćutim. Ili se više nema para, ili je reč o nekoj drugoj vrsti gadosti o kojoj ni ne želim da razmišljam.

U krugovima bliskim PSG-u danas se moglo čuti da je do "incidenta sa mitom" zapravo došlo nakon što je Trifunović svojim bliskim saradnicima u PSG-u ispričao da mu je ponuđen mito od pola miliona evra.

Navodno su "neki od njegovih prijatelja su nakon tog sastanka počeli da razmišljaju o toj ponudi i tražili kanale kako da oni završe posao.

Ovim povodom saopštenjem oglasio se i sam Pokret navodeći da je na sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana, smenjen je poverenik za Beograd Aleksandar Pavlović, iz razloga koji su organizacione prirode i u cilju povećanja efikasnosti u radu Beogradskih povereništava kojima će količina aktivnosti u narednom periodu rasti, zajedno sa rastom aktivnosti na nivou Pokreta.

- Takođe, ostavku na funkciju šefa Izvršnog odbora podneo je Milan Žunić, iz brojnih razloga, nakon čega je Predsedništvo u Skladu sa Statutom raspustilo članove Izvršnog odbora kako bi se u narednom periodu postavio novi, koji će moći efikasnije da radi - navodi u odgovoru Predsedništvo stranke gde se dodaje da Milan Žunić i Aleksandar Pavlovimogu ostati aktivni članovi Pokreta ukoliko to budu želeli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Daliborka

10.10.2019 17:58

Glumi poštenjačinu!

Pravda

11.10.2019 08:34

@Daliborka - Bolje bi mu bilo da se držao samo glume.

ceca

10.10.2019 17:58

Trifunovicevu stranku vec sad tresu skandali, pa to je nedopustivo za nekog ko je tek poceo da funkcionise na politickoj sceni Srbije.

OM

10.10.2019 18:16

Ali ti nisi čist u drugom smislu, if you know what I mean...