Završen težak sastanak Grenel-Vučić: Predsednik mora da sumira utiske

Autor:

Vesti

10.10.2019

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom. Detalji razgovora nisu poznati, ali prema do sada poznatim informacijama razgovori su bili sveobuhvatni, dinamični i temeljni.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Ričard Grenel i Aleksandar Vučić tokom sastanka

Grenel je doputovao u Beograd iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku:

- Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu - poruka je Grenela.

Grenel je prethodno u Beogradu razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Predsednik mora da razmisli

Marko Đurić nakon sastanka Ričarda Grenela i Aleksandra Vučića nije želeo da otkriva pojedinosti ali je naglasio da je ovo bio susret dva energična čoveka i da predsednik Srbije mora najpre da sumira sve utiske pa tek onda izađe pred javnost.

- Ovo su bili toliko intenzivni razgovori da je Aleksandar Vučić pod ogromnim utiskom. Nakon što se utisci slegnu za dan ili dva, on će izaći pred građanje Srbije - rekao je Đurić.

Nakon završenog sastanka poznato je da su razgovori bili sveoubuhvatni ali nisu iznete pojedinosti o čemu se razgovaralo.

TAKSE

Na pitanje novinara da li su takse koje je uvela Priština bile tema sastanka Vučić-Grenel, Marko Đurić je rekao da neće ići u detalje razgovora ali da ovo predstavlja anticivilizacijske mere.

- Priština od 6. novembra krši sporazum CEFTA i ovim anticivilizacijskim merama sprečava dijalog i postizanje kompromisa - rekao je on.

Marko Đurić je rekao da je ovaj sastanak bio vrlo energičan i da je potrebno da se slegnu utisci kako bi se o svemu razmislilo.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Marko Đurić

- Ovo je bio je energičan razgovor energičnih ljudi koji obojica znaju da je dogovor teško postići ali da je važno da se dijalog vodi - rekao je Đurić.

Aljbin Kurti gaji netrpeljivost prema Srbima

Marko Đurić je danas izjavio da izjave koje dolaze iz Beograda o tome kako Kurti predstavlja novo političko lice potpuna besmislica.

- On je poslednjih 25 godina proveo gajeći netrpeljivost prema Srbima - rekao je on.

Nakon što se o svemu razmisli i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izaći će pred javnost i saopštiti detalje o čemu je sve razgovarao sa Grenelom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Bane

10.10.2019 14:53

Pregovori neće biti lako, predsednik Vučić će nastaviti da najbolje štiti interese naseg naroda na KIM.

Nikola

10.10.2019 18:20

@Bane - U to ne sumnjamo, što se tiče Vučića, ali što se tiče Amerikanca ništa se neće promeniti u njihovom stavu da Srbija mora da se odrekne svoje teritorije.

Boza

10.10.2019 14:57

Veoma vazan sastanak za nas,predsednik kao i uvek na nivou.

Verica

10.10.2019 15:04

Svi se slazemo sa porukom Grenela da gradjani Srbije i Kosova zele mir i ekonomski razvoj,ali sta je sa taksama i politikom-pitanjem statusa Kosova,znajuci stav SAD.