Dačić uveren: I Priština zna da će izgubiti

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2019

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za Politiku da je siguran da će Priština izgubiti, ukoliko dođe do glasanja na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

- To svi znaju, čak i oni - naglasio je Dačić za ovaj list.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Dačić bili su domaćini jučerašnjeg brifinga za diplomate kome su prisustvovali predstavnici BiH, Alžira, Angole, Koreje, Ruske Federacije...

Sednica Generalne skupštine Interpola počinje u utorak u 11 sati, a trećeg dana zasedanja, u četvrtak 17. oktobra, na dnevnom redu će biti zahtev Prištine za prijem u ovu organizaciju.


Ako dođe do glasanja i ove godine će se ono odvijati u dva kruga, ali se naši predstavnici nadaju da neće biti pauze, kako bi se sprečio dodatni pritisak na zemlje članice. Ovo je četvrti put da Interpol odlučuje o zahtevu Prištine. Za ulazak u ovu organizaciju potrebna je podrška dve trećine zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading