Đukanović: Opozicija ne zna šta hoće

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.10.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Ðukanović rekao je da jedino vlast daje konkretne predloge i spremna je da unapredi izborne uslove, dok je, s druge strane, opozicija krajnje konfuzna.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

Na pitanje novinara na šta se srpska opozicija žali, Ðukanović kaže da to ne može niko da shvati.

- Iskren da budem, svih ovih meseci pokušavamo da shvatimo na šta se žale. Sve im živo smeta, a čini mi se najviše to što nemaju narodnu podršku - istakao je Ðukanović, posle prve sesije međustranačkog dijaloga uz posredovanje EP.

On je napomenuo da će vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru zakoni vezani za Agenciju za borbu protiv kourpcije, kao i za finansiranje političkih stranaka, a biće i promena kada je reč o biračkom spisku.

Moglo je i bez posrednika, kaže Ðukanović i dodaje da opet nije ni loše što su tu, te da nema ništa protiv toga.

- Šta god da traže ovi iz opozicije mi smo spremni da im udovoljimo, da pričamo, ali onda oni ne dođu. Vidite da se naljute i na ove iz EU. Najgore što se kod njih dešava jedna neverovatna situacija. Jedni plaču što ne mogu da dođu, jer im oni što su važniji od njih ''zavrću uši'', pa im kažu ne možete da idete - rekao je Ðukanović.

Đukanović: Opozicija je krajnje konfuzna

Zaključio je da je opozicija krajnje konfuzna i da bi oni koji se bave političkim naukama ili socijalogijom mogli da napišu doktorsku disertaciju kako ne bi trebalo da se ponašate dok ste u opoziciji.

- Super je, svako iznese svoj stav, a da li će biti nečeg konkrenog o tom potom. Vidite da jedino vlast daje konkretne predloge. Mi smo dali preporuke koje su nevladine organizacije tražile. Spremni smo da unapredimo izborne uslove koji će doprineti boljem izbornom procesu - rekao je Ðukanović.

Ðukanović je dodao da su pravila sastanka takva "sve što se tamo čuje ne može da ide u javnost dok se nešto ne dogovorimo".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ela

09.10.2019 19:21

Ja mislim da bi opazicija volela da dodje na vlast, ali da ne budu izbori.

Vitki

09.10.2019 20:07

Djuka je upravu kao i uvek!

Vasko

09.10.2019 20:20

Zakone o izborima donela opozicija, kada je bila na vlasti. Tada im bili dobri. A sada kada su opozicija nisu im pravedni. Pa opozicijo zašto ste pravili "nepravedne zakone"?

saran

10.10.2019 05:26

Opozicija samo razmislja kako ponovo da dodje na vlast jer je budzet odlican plen za njih.